Π. Σταυρινίδης: Για δήμαρχος με όραμά μου την επανένωση της Λευκωσίας

 Το ενδιαφέρον του για διεκδίκηση της δημαρχίας της Λευκωσίας επιβεβαίωσε μιλώντας αποκλειστικά στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE o καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Παναγιώτης Σταυρινίδης.  
Μάλιστα, η εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, η οποία θα υποστηριχθεί από το ΑΚΕΛ(ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2014), δεν αποκλείεται όπως πληροφορούμαστε να γίνει διαδικτυακά, ακόμη και εντός της σημερινής ημέρας.
Όπως ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE o κ. Σταυρινίδης, εδώ και καιρό βρίσκεται σε διαβουλεύσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με απλούς πολίτες, οργανωμένα σύνολα και φορείς της πρωτεύουσας, ενώ συστάθηκαν και ομάδες εργασίας, ασχολούμενες με όλες τις θεματικές του Δήμου Λευκωσίας. «Είναι ενθαρρυντικό το κλίμα που εισπράττω και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», επισήμανε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE o κ. Σταυρινίδης. Για να τονίσει πως βαρύνουσας σημασίας στη λήψη της απόφασής του είναι το ενδεχόμενο επανένωσης της Λευκωσίας. «Αποτελεί όραμά μου η επανένωση της Λευκωσίας και η προοπτική αυτή είναι κάτι που επηρεάζει πολύ την απόφασή μου», ανέφερε.
 
Το βιογραφικό του
Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης είναι κάτοχος διδακτορικού (PhD) στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει βασικές σπουδές στη Ψυχολογία από το St Francis College της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Ψυχολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη και Η.Π.Α. Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα Ψυχολογίας και εποπτεύει αριθμό διδακτορικών φοιτητών, φοιτητών μάστερ και προπτυχιακών φοιτητών. Μαζί με συνεργάτες του ίδρυσε και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε δύο περιοχές. Αφενός, στην διερεύνηση ιδιαίτερων μορφών επιθετικότητας στην παιδική ηλικία και τους μηχανισμούς που συνδέονται με αυτές. Αφετέρου, στην μελέτη των επιπτώσεων ειδικών μορφών γονικότητας στην παθολογική αναπτυξιακή προσαρμογή των εφήβων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία