Φρίκη από την κατάθεση του ιατροδικαστή: Τεμάχισαν ζωντανή την Αννυ!
20:52 - 23 Σεπτεμβρίου 2016
«Όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες αίματος στο χώρο, το θύμα τεμαχίστηκε ζωντανό, το αίμα εκτινάσσεται γιατί υπάρχει πίεση. Το αίμα ενός νεκρού λιμνάζει, δεν εκτινάσσεται...».
Αυτό ανέφερε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο ιατροδικαστής κ. Νικόλαος Καρακούκης, καταθέτοντας ότι από τα ευρήματα που υπάρχουν για την φρικτή υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Άννυ, προκύπτει ότι ο τεμαχισμός του παιδιού έγινε ενώ ήταν εν ζωή.
Η κατάθεση του ιατροδικαστή «πάγωσε» το ακροατήριο, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης του πατέρα της Άννυ και του φίλου του Νικολάι, αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του μάρτυρα.
Αμφότεροι κατηγορούνται ότι το Πάσχα του 2015 δολοφόνησαν και τεμάχισαν το παιδί και αφού έβρασαν μέλη του σώματος της, τα εξαφάνισαν.
Πρόεδρος: Αν σε ένα θύμα που είναι εν ζωή, γίνει πρώτα ένεση αναισθησίας πάλι δεν θα εκτιναχθεί το αίμα;
Ν. Καρακούκης: Ναι θα εκτιναχθεί, υπάρχει πίεση και το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες σε διάφορα σημεία. Από αυτό επάγεται ότι αυτός ο άνθρωπος - το θύμα - ήταν εν ζωή.
Πρόεδρος: Μπορεί να προσδιοριστεί αν ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή ή όχι;
Μάρτυρας: Αν υπήρχαν διάσπαρτες κηλίδες το θύμα είναι ζωντανό διότι υπάρχει πίεση. Το αίμα του νεκρού δεν εκτινάσσεται υπό πίεση. Σε ένα νεκρό για παράδειγμα το αίμα θα βρεθεί το αίμα περιξ του πατώματος, όχι στον τοίχο.
Ο ιατροδικαστής ανέφερε στην κατάθεσή του ότι οι κηλίδες αίματος και ο χώρος που βρίσκονται αποτελούν βασικό στοιχείο για τους επιστήμονες ώστε να οδηγηθούν σε συμπέρασμα.
«Αυτό είναι βασικό στοιχείο για μας. Όταν είναι νεκρός ο άνθρωπος δεν έχει πίεση και το αίμα δεν εκτινάσσεται, αν ρίξεις μια γροθιά σε ένα νεκρό δεν θα γίνει αιμάτωμα», είπε ο κ. Καρακούκης, σημειώνοντας πάντως πως αν είχε μεταβεί ο ίδιος στο διαμέρισμα - σφαγείο επί της Μιχαήλ Βόδα και στην αυτοψία που έγινε θα είχε καλύτερη εικόνα.
Πρόεδρος: Τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία;
Μάρτυρας:Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή.
Πρόεδρος: Αν ο τεμαχισμός γίνει λίγα λεπτά το θάνατο του θύματος, δεν υπάρχει πίεση;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Αν γίνονταν αναισθητική ένεση το παιδί θα μπορούσε να φωνάξει; Γιατί κανείς δεν καταθέτει ότι άκουσε κλάμα.
Μάρτυρας: Όχι, δεν θα μπορούσε να φωνάξει ...
Πρόεδρος: Όσον αφορά το γενετικό υλικό των κατηγορουμένων που βρέθηκε σε διάφορα σημεία πόσο καιρό αυτό διατηρείται;
Μάρτυρας: Εγω ξέρω ότι το γενετικό υλικό είναι για περίπου δυο ημέρες μετά δεν έχει διαγνωστική αξία.
Εισαγγελέας: Αποφαίνεστε ότι το παιδί ήταν εν ζωή. Πώς το συμπεράνατε αυτό;
Μάρτυρας: Υπήρχανε διάσπαρτες κηλίδες ψηλά, δεν λίμναζε το αίμα στο έδαφος, άρα υπήρχε πίεση για να εκτιναχθεί.
Εισαγγελέας: Ο τεμαχισμός σε πόσο χρόνο τελείται γενικότερα; Ο τεμαχισμός ανθρώπινου σώματος είναι κάτι εύκολο;
Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος από όσο φαίνεται. Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό παιδάκι θα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι με ένα μεγαλύτερο άνθρωπο όπου θα έχουμε τραύματα άμυνας.
Εισαγγελέας: Πόση ώρα μπορεί να πάρει από την εμπειρία σας...;
Μάρτυρας: Για ένα παιδάκι ίσως και να είναι μια ώρα.
Δικαστής: Από τα ευρήματα δεν μπορείτε να καταλήξετε αν έχει προηγηθεί αποκεφαλισμός ή όχι;
Μάρτυρας: Όχι
Πολιτική αγωγή: Ο κατηγορούμενος έχει καταθέσει ότι αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα του παιδιού... Σας παραπέμπει κάπου αυτή η συμπεριφορά;
Μάρτυρας: Εγώ στα 26 χρόνια, βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω δει...
Στη συνέχεια στο δικαστήριο κατέθεσε ο πραγματογνώμονας Στέφανος Λημναίος, ο οποίος ανέφερε πως με βάση το αίμα που βρέθηκε στο χώρο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος θανάτου του παιδιού. «Εμείς θα προσδιορίσουμε το γενετικό υλικό και σε ποιον αυτό ανήκει» ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Λημναίος.
Πρόεδρος: Ως προς τις συνθήκες του τεμαχισμού; Πώς έγινε; Βγάλατε κάποιο συμπέρασμα;
Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την εξέταση DNA.
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι από τις ενδείξεις προκύπτει ότι έχει βρεθεί στο χώρο αίμα και του κατηγορούμενου Νικολάι.
Πρόεδρος: Το γεγονός ότι φαίνεται να έχει γίνει καθαρισμός του χώρου με χλωρίνη μπορεί να κατέστρεψε στοιχεία;
Μάρτυρας: Ναι κάποια στοιχεία μπορεί να χάθηκαν.
Νωρίτερα στο δικαστήριο κλήθηκε και κατέθεσε γυναίκα η οποία ανέφερε ότι από τις 9 μέχρι τις 13 Απριλίου του 2015 είχε φιλοξενήσει τον Νικί στο διαμέρισμα της. Ωστόσο, λίγο αργότερα η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Νικί ίσως και να έφυγε από το σπίτι της στις 12 Απριλίου.
Η μάρτυρας κλήθηκε στο δικαστήριο μετά από αίτημα του συνηγόρου της μητέρας της Άννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα.
Η μάρτυρας κατέθεσε πως συναντήθηκε στις 9 Απριλίου 2015 με τον Νικολάι, του έδειξε το διαμέρισμα και του έδωσε κλειδιά. Επιπλέον, υποστήριξε πως εκείνο το διάστημα έμεινε ακόμα ένας συμπατριώτης της. Η κατάθεση της πάντως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την έδρα, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα που ζήτησε τη σύλληψη της για το αδίκημα της ψευδορκίας.
Πρόεδρος: Πώς το θυμάστε;
Μάρτυρας: Το είχα γράψει σε ένα χαρτί και το θυμάμαι.
Πρόεδρος: Σας πήρε μια άγνωστη και σας είπε να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχθήκατε;
Μάρτυρας: Το δέχθηκα τι να κάνω; Εγώ του βρήκα δουλειά και από ό,τι ξέρω είχε πάει.
Πρόεδρος: Σας ζήτησε μάνα του για συγκεκριμένο διάστημα;
Μάρτυρας: Μου είχε πει για τότε για τέσσερις πέντε μέρες. Τον λόγο δεν τον ξέρω που μου ζήτησε να τον φιλοξενήσω ούτε που έμενε πριν και τι έκανε. Αυτό είχε συμβεί και με άλλους συμπατριώτες μου.
Ωστόσο, η μάρτυρας υπέπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που φέρεται να είχε φιλοξενήσει τον Νικολάι με αποτέλεσμα να δεχθεί βροχή ερωτήσεων από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου σχετικά με το ακριβές διάστημα που τον φιλοξένησε. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά είπε ότι τον είχε φιλοξενήσει από τις 9 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου στη συνέχεια υποστήριξε πως εκείνες είχε πάει στο Λουτράκι στις 11 και 12 Απριλίου 2015 και όταν επέστρεψε στις 12 Απριλίου το απόγευμα είχε εκείνος φύγει.
Πρόεδρος: Αρχικά μας είπατε ότι τον φιλοξενήσατε 9 με 13 Απριλίου και εν συνέχεια λέτε ότι είχε φύγει στις 12; Για θυμήθηκε παρακαλώ!
Μάρτυρας: Εγώ ξέρω ότι γύρισα μεσημέρι του Πάσχα και μπορεί το απόγευμα να είχα πάει στο διαμέρισμα της οδού Αχαρνών και μου είπε ο άλλος που έμενε εκεί ότι ήρθε και έφυγε (σσ ο Νικολάι). Τώρα ο άλλος που έμενε εκεί είναι στη Βουλγαρία.
Η αξιοπιστία της μάρτυρος αμφισβητήθηκε έντονα με την εισαγγελέα της έδρας να ζητεί μάλιστα την κράτησή της μάρτυρος.
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Πηγή: protothema.gr