Το ΤΕΠΑΚ στα 500 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Σημαντική διάκριση, μέσα σε μόλις δέκα χρόνια λειτουργίας, θεωρείται η συμπερίληψη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων «Times», με τα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, το ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των «Times Higher Education World University Rankings 2016-17», κατατάσσεται στις θέσεις 401-500.
 
" Για πρώτη φορά το ΤΕΠΑΚ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Times Higher Education με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και αυτό αποτελεί από μόνο του μια αξιοσημείωτη διάκριση και αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο έχει λιγότερο από 10 χρόνια λειτουργίας", προστίθεται.
 
Ο Πρύτανης, καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός αναφέρει ότι "το γεγονός ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια διεθνώς, αναδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην έρευνα, την ποιοτική εκπαίδευση και την αριστεία".
 
 Αξίζουν, συνεχίζει, θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συνεισφορά τους και προσβλέπουμε σε περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες με στόχο την καταξίωση του Πανεπιστημίου μας.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η πολύ σημαντική αυτή διάκριση του ΤΕΠΑΚ, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιτυχία που κατέγραψε στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο U-Multirank (το σύστημα διεθνούς αξιολόγησης και κατάταξης των πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), επιβεβαιώνουν την αριστεία σε διεθνές επίπεδο και την ανοδική πορεία του νέου και δυναμικού Πανεπιστημίου, γεγονός που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον κύριο στρατηγικό στόχο του για διεθνή αναγνώριση και συνεχή βελτίωση της θέσης του στις διεθνείς λίστες κατάταξης.
 
Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων «Times» (Times Higher Education World University Rankings) αποτελεί μια από τις τρεις κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς  και κατατάσσει τα Πανεπιστήμια βάσει αξιολόγησής τους σε 13 κριτήρια τα οποία ομαδοποιούνται σε 5 τομείς, διδασκαλία, έρευνα, ετεροαναφορές ερευνητικών δημοσιεύσεων (citations), έσοδα από βιομηχανία και διεθνής προσανατολισμός.
 
 Τα στοιχεία συλλέγονται από ανοικτές βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων (Scopus), μέσω ερωτηματολογίων αξιολόγησης της διδακτικής και ερευνητικής φήμης και μέσω υποβολής στοιχείων από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΕΠΑΚ εμφανίζει υψηλή βαθμολογία στο κριτήριο «Ετεροαναφορές» (κατατασσόμενο μεταξύ των πρώτων 300 πανεπιστημίων), γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.
Πηγή: ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία