Η καλύτερη ΑΕΚ όλων των εποχών!

Το ταμείο, και στο ποδόσφαιρο, γίνεται πάντα στο τέλος. Η αρχή δεν το καθορίζει υποχρεωτικά, κατά κανόνα ωστόσο προϊδεάζει γι’ αυτό. Στην περίπτωση της ΑΕΚ το ξεκίνημα στην αγωνιστική περίοδο 2016/17 αφήνει τις καλύτερες υποσχέσεις για την τελική έκβασή της, καθώς είναι το καλύτερο που έχουν πιστωθεί οι Λαρνακείς σε επίπεδο α’ κατηγορίας.
Προ τετραετίας, υπό τον Ισραηλινό Ραν Μπεν Σιμόν, οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν εκκινήσει επίσης με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές (απέναντι σε Αλκή, Απόλλωνα, Ομόνοια και Ολυμπιακό), όπως και τώρα υπό τον Ισπανό Ιμανόλ Ιδιάκεθ (κόντρα σε Καρμιώτισσα, Δόξα, Απόλλωνα και Εθνικό). Τότε όμως ο συντελεστής τερμάτων των Λαρνακέων ήταν 5-0, ενώ τώρα σχεδόν ο διπλάσιος (9-0)!
Την περίοδο 2012/13 η ΑΕΚ είχε μετρήσει την πρώτη απώλεια βαθμών της την πέμπτη αγωνιστική (εκτός έδρας 0-0 με τη Νέα Σαλαμίνα), συνεπώς μια νίκη την ερχόμενη Κυριακή επί της Ανόρθωσης στο ΓΣΖ θα γράψει ιστορία για τους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι έχουν στο στόχο άλλες δύο επιδόσεις της προ τετραετίας ομάδας: τη διατήρηση του ανέπαφου της εστίας και του αήττητου επί οκτώ συναπτές αγωνιστικές στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Για να καταρρίψει αυτά τα ρεκόρ, η ομάδα του Ιδιάκεθ θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν στα παιχνίδια με Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα (εκτός), Άρης, ΑΕΖ (εκτός) και ΑΠΟΕΛ. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο στην κατάσταση που εμφανίζεται η ΑΕΚ. Αν μάλιστα καταφέρει να κλείσει νικηφόρα την ερχόμενη τετράδα αγώνων, θα προσπεράσει και τη συγκομιδή της ομάδας του Μπεν Σιμόν, η οποία στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές είχε συλλέξει 22 βαθμούς.