Αστροναύτης θα μιλήσει με Κύπριους μαθητές

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), στο πλαίσιο της αποστολής του – που από το 2012 προωθεί και αναπτύσσει τον τομέα του διαστήματος στην Κύπρο – φέρνει για πρώτη φορά στα σχολεία τη δυνατότητα να μιλήσουν οι  μαθητές σε αστροναύτη που σε λίγους μήνες θα μεταβεί για τρίτη φορά στο διάστημα.

 
Ο Ιταλός Αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Πάολο Νέσπολι, εν μέσω της εντατικής του προετοιμασίας για εκτόξευση τον ερχόμενο Μάιο στον Διαστημικό Διαστημικό Σταθμό (ISS), έχει αφιερώσει λίγο από τον περιορισμένο του χρόνο ειδικά για να μιλήσει με πέραν των 1000 μαθητών σε σχολεία της Κύπρου, μέσω skype αύριο Παρασκευή στις 09:30, σαν μέρος του διαστημικού εκπαιδευτικού προγράμματος του CSEO.

 
Ο Αστροναύτης Πάολο Νέσπολι είναι αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος εδώ και 18 χρόνια. Έχει λάβει μέρος σε αποστολή του Διαστημικού Λεωφορείου (Space Shuttle) το 2007 που διάρκεσε 15 ημέρες. Μεταξύ 2010-2011, ήταν σε δεύτερη αποστολή στο διάστημα, αυτή την φορά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 159 ημέρες. Και ξανά για τρίτη φορά θα εκτοξευθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον ερχόμενο Μάιο για μια 6μηνη αποστολή.
 
Στην εκδήλωση στα σχολεία θα μιλήσει για την ζωή στο διάστημα, την επιστήμη του διαστήματος καθώς και για την σημασία για την ανθρωπότητα των αποστολών στο διάστημα. Θα απαντήσει επίσης σε ερωτήσεις από παιδιά των σχολείων που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση.


"Αυτή είναι μια πρώτη εκδήλωση του CSEO σε μια σειρά από εκπαιδευτικές ενημερωτικές εκδηλώσεις, με σκοπό να προάγει την επιστημονική γνώση και να κτίσει την επομένη γενιά επιστημόνων της χώρας μας, που θα πάρουν μπροστά τον τομέα του διαστήματος και κατά συνέπεια την ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας της χώρας μας. Σαν μέρος αυτών των εκδηλώσεων θα διευρύνουμε τις δράσεις μας και σε άλλα σχολεία με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των σχολείων της Κύπρου" αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.
 
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών
Τριανταοκτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 24 Απριλίου (pic)
Mικρές εστίες φωτιάς στη Λεμεσό-Στη μάχη δύο εναέρια μέσα
Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές
Διασωληνωμένος 53χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι-Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρο
Ραγίζει καρδιές 31χρονη γιατρός TikToker που έφυγε από καρκίνο-«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο έχω πεθάνει»
Mαφιόζικη εκτέλεση στον Βύρωνα, τον γάζωσαν μπροστά στο παιδί του-«Ο μπαμπάς μου, ο μπαμπάς μου...»
Συνελήφθη 16χρονος για διαρρήξεις και κλοπή αυτοκινήτου στη Λευκωσία
Συζητήσεις ΟΗΕ και ΗΠΑ για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από Κύπρο στη Γάζα
Αγγίζει τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα