Πατέρας μαθητή: "Ο 12χρονος γιος μου ξυλοκοπήθηκε απο συμμορία μαθητών-Θα κινηθώ νομικά"

  Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο εφιάλτης του bullying στο σχολείο «ξαναζωντάνεψε» για κάποιους μαθητές προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλη αναστάτωση και στους γονείς τους οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στις διευθύνσεις σχολείων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για όλα όσα λαμβάνουν χώρα στο σχολείο.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία πατέρα στην Αστυνομία, ο γιος του, μαθητής που φοιτά στην Α' τάξη γυμνασίου, κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητές του. Το περιστατικό, σημειώθηκε πριν από μια βδομάδα, με τον πατέρα  του μαθητή να δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά αφού ο γιος του πριν καλά καλά προσαρμοστεί στο νέο σχολικό περιβάλλον βρέθηκε με κακώσεις στο κεφάλι, τον αυχένα και το πηγούνι από μπουνιές.

Το Ρεπόρτερ online επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του μαθητή ο οποίος φανερά αναστατωμένος μίλησε για το περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Επαρχίας Λεμεσού πριν από μια βδομάδα. «Στις 14 Σεπτεμβρίου, η κόρη μου, μαθήτρια της Β' γυμνασίου, με πήρε τηλέφωνο από το σχολείο και πανικόβλητη με ενημέρωσε ότι κάποια παιδιά χτύπησαν τον αδελφό της αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στην αυλή. Στο σχολείο μετέβη η σύζυγός μου η οποία αντίκρισε  το παιδί μας χτυπημένο συνεπεία ξυλοδαρμού από μια συμμορία μαθητών που κατάντησε ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου. Ο γιος μου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρά το ότι οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να νοσηλευτεί,  πήραμε τελικά εξιτήριο μετά από επιθυμία του παιδιού που ήταν ήδη πολύ φοβισμένο με ότι είχε συμβεί". 


Είχα ενημερώσει το σχολείο

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο πατέρας του μαθητή, από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, είχε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας μαθητών, καθώς γνώριζε την τάση τους να εκφοβίζουν μικρότερα παιδιά. «Η συμμορία αποτελείται από Τουρκοκύπριους. Η διεύθυνση του σχολείου με καθησύχασε ότι δε θα επέτρεπε να συμβεί οτιδήποτε σε βάρος κανενός παιδιού. Τελικά το παιδί μου εκτός από κοροϊδίες δέχθηκε και μπουνιές. Το περιστατικό όμως χαρακτηρίστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου ως ένας συνηθισμένος καβγάς. Το παιδί μου δέχεται εκφοβισμό με αποτέλεσμα εγώ να αναγκάζομαι να πηγαίνω στο σχολείο 3 φορές τη μέρα προκειμένου να παρακολουθώ έστω και από μακριά στα διαλείμματα τι συμβαίνει. Οι καθηγητές μου είπαν ότι αυτό ίσως να προκαλεί και τα παιδιά μα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να προστατέψω το παιδί μου. Επεδίωξα να μιλήσω και με το παιδί που χτύπησε τον γιο μου. Ένα μωρό είναι κι αυτός. Πρέπει όμως και εγώ να λάβω τα μέτρα μου. Ο γιος μου φοβάται να πηγαίνει σχολείο. Δεν μιλά. Δεν θέλω να φοβάται. Θα μπορούσα να του πω ‘πήγαινε δέρε τους και συ’, μα αυτό δεν είναι η λύση».


Θα κινηθώ νομικά

Ο πατέρας του μαθητή, μετά το περιστατικό δήλωσε την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά προκειμένου να προστατεύσει όχι μόνο το δικό του παιδί αλλά και τα υπόλοιπα όπως είπε χαρακτηριστικά. «Σήμερα είναι το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να είναι το δικό σας. Όλοι οι γονείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό των παιδιών μας.  Πρέπει δηλαδή να περιμένουμε να πεθάνει ένα παιδί για να ενδιαφερθούμε;  Η κατάσταση είναι άθλια σε πολλά σχολεία. Υπάρχουν παιδιά που χτυπούν ακόμη και τους καθηγητές τους χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι. Μακάρι να είμαι ο τελευταίος γονέας που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα".


Η "διαολο-εβδομάδα"

Τα καψόνια δεν γίνονται μόνο σε νεοσύλλεκτους στο στρατό αλλά και στα "πρωτάκια". "Στο σχολείο που φοιτά ο γιος μου, που δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητής δέχεται bullying, εχουν ένα έθιμο που λέγεται «διάολο-εβδομάδα» και με αυτό καλοσωρίζουν οι μεγαλύτεροι μαθητές τους μικρότερους. Σ'αυτό περιλαμβάνεται και ο εκφοβισμός. Παρότι ενημέρωσα τη διεύθυνση του σχολείου για το συγκεκριμένο έθιμο, επέμεναν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτή τη βδομάδα, οι καθηγητές με ενημέρωσαν ότι δεν υπέπεσε οποιοσδήποτε καβγάς στην αντίληψή τους και πως όλα είναι εντάξει. Παρόλα αυτά, εγώ ως πατέρας, μετά την καταγγελία στην Αστυνομία, προτίθεμαι να κινηθώ και νομικά έτσι ώστε να προλάβω τα χειρότερα", καταλήγει ο πατέρας του 12χρονου.


 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία