Συναγερμός στον ΔΗΣΥ για τους αντάρτες…

 Με εν πολλοίς αναμενόμενες βάσει των πληροφοριών που διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες αποφάσεις, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ διαμόρφωσε το βράδυ της Τρίτης σχεδόν στην ολότητά του το παζλ των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως υποστηρίζονται από τον ΔΗΣΥ υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι προέρχονται από διάφορους κομματικούς χώρους, ακόμη και από το ΑΚΕΛ.
Αυτό που απομένει για να συμπληρωθεί εντελώς το ψηφιδωτό των εκλεκτών του ΔΗΣΥ, είναι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που παρέμειναν μετά και τη ψεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, με σημαντικότερη αυτή του Δήμου Λακατάμειας. Έναν Δήμο για τον οποίο δεν λήφθηκε απόφαση από το Π.Γ. παρά τον μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων που υπήρξαν, καθότι λήφθηκε σοβαρά υπόψη ο βαθμός εκλεξιμότητάς τους ή μη. Κρίθηκε συναφώς, πως θα ήταν καλύτερα στον ΔΗΣΥ να περιμένουν τις κινήσεις και των άλλων κομμάτων, ώστε να έχουν μια πιο σαφή εικόνα προτού κάνουν την επιλογή τους. Πέραν της Λακατάμειας, και φυσικά των κατεχόμενων Δήμων για τους οποίους επίσης δεν λήφθηκαν αποφάσεις, η λήψη αποφάσεων σε μεταγενέστερο στάδιο αφέθηκε και για τους Δήμους Τσερίου, Δερύνειας, Αθηένου και Λευκάρων.
Τα δυσκολότερα ωστόσο απ’ εδώ και πέρα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ αφορούν στη διαχείριση των πικριών που άφησαν πίσω τους οι αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου, από τις οποίες ασφαλώς ξεχωρίζει η στήριξη του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη στη Λεμεσό και του ΔΗΚΟϊκού πρώην αντιδημάρχου Λάρνακας Αλέξη Μιχαηλίδη στην πόλη του Ζηνώνα. Τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λαρνάκα, το γεγονός ότι για προφανείς λόγους επιλέχθηκαν εξωκομματικοί υποψήφιοι, αφήνει στην Πινδάρου ανοικτές πληγές για τη συνέχεια, μιας και θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα υπάρξουν «ανταρσίες» από τον χώρο του ΔΗΣΥ.  Aποφασισμένος να τρέξει στην κούρσα των δημοτικών εκλογών εμφανίζεται ο Λούης Δημητρίου στη Λάρνακα, ενώ ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στη Λεμεσό, παρόλο που δηλώνει πικραμένος από την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου, ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις ότι δεν θα είναι υποψήφιος. «Εγώ είμαι κομματικό στέλεχος. Εκεί στην παράταξη εξέφρασα την άποψή μου, τα επιχειρήματά μου, αλλά τέρμα», τόνισε.   
 
Δύσκολα είναι τα πράγματα και στο Στρόβολο, όπου παρά την απόφαση στήριξης στον νυν δήμαρχο Λάζαρο Σαββίδη, χολωμένος αλλά και αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, εμφανίζεται ο νυν αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Έγκωμη, όπου πάρα την απόφαση στήριξης στον νυν δήμαρχο Ζαχαρία Κυριακού, ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος Φοίβος Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε στην ηγεσία του ΔΗΣΥ πως θα είναι υποψήφιος. Ανάλογα φαινόμενα, ενδέχεται όπως εκτιμάται να εμφανιστούν και σε άλλους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας και όχι μόνο, ενώ αίσθηση προκαλεί η κίνηση αγοράσματος του μπελά στο Παραλίμνι, όπου αποφασίστηκε όπως οι ψηφοφόροι του κόμματος κληθούν να επιλέξουν κατά συνείδηση ανάμεσα στους Θεόδωρο Πυρίλλη και Γιώργο Νικολέττο.
Έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων που θα έχει για τον ΔΗΣΥ η διαφαινόμενη εσωστρέφεια με την οποία απειλείται η παράταξη, αλλά και με νωπές τις μνήμες από την τραυματική εμπειρία των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, η ηγεσία του κόμματος θα προσπαθήσει στο προσεχές διάσταση να κατευνάσει κατά το δυνατό περισσότερο τις αντιδράσεις, επιχειρώντας ταυτόχρονα να πείσει όσο το δυνατό περισσότερους από τους εν δυνάμει αντάρτες, να βγουν από τα… κρησφύγετα και να συμπορευθούν με τις επίσημες αποφάσεις που λήφθηκαν.
 
Οι επιλεχθέντες
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε να στηριχθούν από το κόμμα είναι:
  
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Δήμος Λευκωσίας:
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμος Στροβόλου: Λάζαρος Σαββίδης
Δήμος Αγίου Δομετίου: Κώστας Πέτρου
Δήμος Έγκωμης: Ζαχαρίας Κυριάκου
Δήμος Αγλαντζιάς: Χαράλαμπος Πετρίδης
Δήμος Λατσιών: Χρήστος Πιτταράς
Δήμος Γερίου: Αργύρης Αργυρού
Δήμος Ιδαλίου: Λεόντιος Καλλένος
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
Δήμος Λεμεσού:
Νίκος Νικολαϊδης
Δήμος Γερμασόγειας: Αντρέας Γαβριηλίδης
Δήμος Μέσα Γειτονιάς: Δώρος Αντωνίου
Δήμος Αγίου Αθανασίου: Αντρέας Διογένους
Δήμος Κάτω Πολεμιδίων: Χρήστος Νεοκλέους
Δήμος Ύψωνα: Άριστος Αριστείδου Παλούζας
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Δήμος Λάρνακας:
Αλέξης Μιχαηλίδης
Δήμος Αραδίππου: Ευάγγελος Ευαγγελίδης
Δήμος Λειβαδιών: Μάριος Αρμένης
Δήμος Δρομολαξιάς: Χριστόφορος Κουμπάρος
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Δήμος Παραλιμνίου:
Ο ΔΗΣΥ καλεί τους ψηφοφόρους να επιλέξουν έναν εκ των δυο υποψηφίων Γιώργου Νικολέττου και Θεόδωρου Πυρίλλη
Δήμος Αγίας Νάπας: Γιάννης Καρούσος
Δήμος Σωτήρας: Γιώργος Τάκκας
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ
Δήμος Πάφου:
Φαίδων Φαίδωνος
Δήμος Γεροσκήπου: Μιχάλης Παυλίδης
Δήμος Πέγειας: Παντελής Χάρπας
Δήμος Πόλης Χρυσοχούς: Άγγελος Γεωργίου
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα