ΠΟΕΔ-Οργανωμένοι Γονείς: Συμφώνησαν τελικά ότι διαφωνούν

Αλληλοενημέρωση για την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, έγινε σήμερα στη συνάντηση ανάμεσα στις Γραμματείες της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εξ αφορμής της αναστάτωσης στον ευαίσθητο χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν, στα πλαίσια της αυτονομίας της κάθε Οργάνωσης, αφενός από πλευράς της Συνομοσπονδίας Γονέων το δικαίωμα της ΠΟΕΔ για απεργία αλλά με διαφωνία στον τρόπο αντίδρασης στην παρούσα στιγμή, αφετέρου από πλευράς ΠΟΕΔ το δικαίωμα της ΠΣΓ για τη διαφωνία επί της απεργίας αλλά και της βούλησης της για συνεργασία στην προώθηση δραστικών λύσεων στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
 
Αποφασίστηκε όπως οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με στόχο την επεξεργασία των ζητημάτων που αφορούν την παρεχόμενη εκπαίδευση και την κατά το δυνατόν διαμόρφωση κοινών θέσεων αλλά και τη συνεργασία στην προώθηση λύσεων των προβλημάτων.
 
Αρχή θα γίνει με συνάντηση την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα γίνει εκ νέου αναλυτική συζήτηση των τριών κρίσιμων ενοτήτων που οδήγησαν την ΠΟΕΔ στην απεργιακή κινητοποίηση, όπως Στελέχωση, Εργασιακό καθεστώς, Ζητήματα εκπαιδευτικής καθημερινότητας, Πρόληψη αντιμετώπιση αλφαβητισμού, Πρόληψη και Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς, Ενίσχυση Διοικητικού χρόνου, Στήριξη ΤΠΕ, Ειδική Εκπαίδευση, Ολοκλήρωση πολιτικής για τον Υπ. Τμήματος, με στόχο την ενδυνάμωση της διαδικασίας προώθησης λύσεων.
 
Καδής: Η ΠΟΕΔ χωρίς ιδιαίτερο λόγο προκαλεί αναστάτωση

Δυστυχώς, «η ΠΟΕΔ, κατά την άποψή μας, χωρίς ιδιαίτερο λόγο θα προκαλέσει αναστάτωση στα σχολεία, στους γονείς, στους μαθητές», είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε σημερινές του δηλώσεις.
 
«Στη βάση της τεκμηρίωσης και των δεδομένων που έχουμε εμείς ενώπιον μας, αυτή η στάση δεν δικαιολογείται. Και δεν δικαιολογείται, διότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δουλέψαμε πάρα πολύ κατά τους τελευταίους μήνες, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις τόσο της ΠΟΕΔ όσο και των οργανωμένων γονιών και έχουμε φτάσει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με το καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Καδής καλεί την ΠΟΕΔ και οποιονδήποτε άλλο διαθέτει στοιχεία που να δείχνουν προβληματική εικόνα σε οποιονδήποτε σχολείο να τα θέσει ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία