Ωρα να βγούμε στην αντεπίθεση, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ

Είναι ώρα για να επανέλθουν δικαιώματα και ωφελήματα, τα οποία έχουν δοθεί συνειδητά από την πλευρά μας για να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στο ξεπέρασμα των προβλημάτων της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τα εργασιακά δρώμενα, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΣ και μέλη της Διεύθυνσης του ΡΙΚ, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως "αυτή τη στιγμή, που υπάρχει και θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, θεωρούμε ότι είναι η ώρα να βγούμε στην αντεπίθεση", σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει βαρύ κόστος από την κρίση και πως το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων έχει υποχωρήσει πάρα πολύ.
 
Επεσήμανε πως σε ό,τι αφορά το θέμα της αδήλωτης εργασίας έχουν ήδη συμφωνήσει με την Υπουργό Εργασίας στο πλαίσιο στο οποίο που θα πρέπει να προχωρήσει η νομοθεσία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η αδήλωτη εργασία δεν θα χρησιμοποιείται ως μέσο για εκμετάλλευση φτηνής εργατικής δύναμης, με αποτέλεσμα μέσα από αυτή την οδό να υποσκάπτονται και οι συλλογικές συμβάσεις και γενικότερα το εργασιακό μας σύστημα.
 
"Εχουμε συμφωνήσει σε αυτό το πλαίσιο. Αναμένουμε τώρα το νομοσχέδιο να πάει στη Βουλή και τάχιστα όσον αφορά εμάς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε να προχωρήσει και να περάσει", είπε ο κ. Κυρίτσης.

Δειτε Επισης

Κολλημένη στο πορτοκαλί η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος την Πέμπτη
Το αντίο του Παύλου Παύλου στον Άντρο Παυλίδη-«Μας αγκάλιασε και μας έδωσε πολλά»
Σφοδρές αντιδράσεις για την απέλαση Τ/κ οικονομολόγου από την Τουρκία-Πυρά σε Τατάρ
Εξέδωσε νέο οδηγό για τη νοσηλευτική φροντίδα των αιμοσφαιρινοπαθειών η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών
Είχε ενημερώσει τον εργολάβο να τερματίσει εργασίες στο υπό ανακαίνιση κτήριο στη Μακαρίου ο ΕΟΑ-Διαπιστώνει παραβιάσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Στρόβολο λόγω εργασιών βελτίωσης της οδού Τσερίου
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Άντρου Παυλίδη-«Άνθρωπος με πάθος για την Κύπρο»
Υπ. Εργασίας: Θα λειτουργήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για ομαλή εξέλιξη σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα
Πιο θερμή μέρα του χρόνου η Πέμπτη, στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος-Ενδεχόμενο για κόκκινη προειδοποίηση
Στην Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο με τους Ισραηλινούς τουρίστες μετά το μπλόκο στη Σύρο