Θέαμα μηδέν, γκολ μηδέν, όλα μηδέν! (pics+video)

Η μία συμπλήρωσε τρία εντός έδρας παιχνίδια (στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές) δίχως νίκη, ο δε υπέπεσε στην πρώτη γκέλα στον τρέχοντα μαραθώνιο, ωστόσο ούτε η Ανόρθωση ούτε ο ΑΠΟΕΛ νομιμοποιούνται να ισχυρίζονται ότι άξιζαν κάτι πολύ περισσότερο από τη μεταξύ τους λευκή ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο εξ αναβολής ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής.
Για την «Κυρία» ήταν η τρίτη εντός έδρας μοιρασιά (σ.σ. προηγήθηκαν το 0-0 με τη Νέα Σαλαμίνα και το 2-2 με την ΑΕΖ), για τον πρωταθλητή οι πρώτοι χαμένοι βαθμοί, έστω κι αν η εστία του έμεινε απαραβίαστη για τέταρτη αγωνιστική στη σειρά.


Μόνο από στημένα
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Ανόρθωση είχε εμφανές πρόβλημα δημιουργίας στο μισό του γηπέδου, όπου αμυνόταν ο αντίπαλός της, καθώς οι Ράγιος (ως δεξιός εξτρέμ), Καμπρέρα (ως κεντρικός στη μεσοεπιθετική τριάδα) και Γκονσάλβες (ως αιχμή του δόρατος) υστέρησαν, με αποτέλεσμα να είναι απελπιστικά μόνος ο εξαιρετικά ορεξάτος Καλό.
Ο ΑΠΟΕΛ, από την άλλη, δεν είχε ρυθμό ή ιδέες. Δεν κατάφερε να κερδίσει το χώρο του κέντρου, οι εξτρέμ του δεν δημιούργησαν ρήγματα και, σχεδόν νομοτελειακά, οι καλές στιγμές του προέκυψαν από στημένες μπάλες (σ.σ. κεφαλιά Σωτηρίου σε κόρνερ του Εφραίμ και κεφαλιά του Καρλάο μετά από φάουλ του Εφραίμ).
Ο Χρίστος Νικολαΐδης ελέγχεται στο πρώτο ημίχρονο για τρεις φάσεις: τον μη καταλογισμό παράβασης στο εντός περιοχής χέρι του Καρλάο σε σέντρα του Καλό (8’) και τη μη επίδειξη κίτρινης κάρτας ούτε στο παρατεταμένο φάουλ του Καμπρέρα στον Βινίσιους (32’) ούτε στο επικίνδυνο παιχνίδι του (ήδη «κιτρινισμένου») Αστίθ στον Καλό (39’).


Ήθελαν, δεν μπορούσαν
Ο Κρίστιανσεν «φύλαξε τα ρούχα του» αντικαθιστώντας τον Ισπανό με τον Μερκή στο ξεκίνημα της επανάληψης, στην οποία το σκηνικό διαμορφώθηκε ως ακολούθως: ο ΑΠΟΕΛ εγκαταστάθηκε στο μισό της Ανόρθωσης, η οποία καραδοκούσε να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις.
Αυτό που δεν μεταβλήθηκε ήταν η ποιότητα του θεάματος και ο αριθμός των πραγματικά αξιόλογων ευκαιριών: οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά με μια κεφαλιά του Σωτηρίου από κοντινή απόσταση στο 54’ (απέκρουσε ο Κόπριβετς) και με μια προβολή του ίδιου παίκτη στο 89’ (πέρασε λίγο άουτ), οι δε οικοδεσπότες έφυγαν αρκετές φορές στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις, αλλά σε καμία δεν έφτασαν σε τελική προσπάθεια.
Το 0-0 προέκυψε ως το πιο ταιριαστό αποτέλεσμα σ’ έναν ντέρμπι, στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι κινήθηκαν πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές τους.
  

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καρλίτος (76΄ Ρέινα) Καμπρέρα (81΄ Πελέ) Ράγιος, Καλντερόν, Βίκτορ, Αγκιλάρ, Οικονομίδης (90΄ Αριστοτέλους) Σάντος, Γκονζάλβες.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Καρλάο, Αστίθ (46΄ Μερκής) Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι (85΄ Αρτυματάς)  Εφραίμ (69΄ Γιαννιώτας) Βάντερ, Σωτηρίου.

 

Κίτρινες: Αστίθ 27΄, Λάγο 58΄, Βάντερ 63΄