«Κιτρινοπράσινο» εξπρές κορυφής (vid, pics)!

Ασταμάτητη! Με τρένο δίχως φρένο μοιάζει η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του 78ου παγκυπρίου πρωταθλήματος, καθώς μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο των βαθμών. Στην εξ αναβολής αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής οι Λαρνακείς επικράτησαν 3-0 του Εθνικού Άχνας στο «Δασάκι» και -εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση- θρονιάστηκαν μόνοι στο ρετιρέ της βαθμολογίας, στο +2 από τον πρωταθλητή και την ΑΕΛ.
Εξ ίσου σημαντικό για την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι πως παρά το ροτέισον η μηχανή γι’ ακόμη ένα παιχνίδι δεν χρειάστηκε να δουλέψει στο φουλ, προκειμένου να έλθει η νίκη. Γι’ ακόμη ένα παιχνίδι οι «κιτρινοπράσινοι» εμφανίστηκαν έμπλεοι ουσίας και αποτελεσματικότητας κάνοντας όσα έπρεπε, όπως έπρεπε και όταν έπρεπε, ώστε να επιτύχουν το στόχο τους. Στον αντίποδα οι οικοδεσπότες γνώρισαν τη δεύτερη συναπτή εντός έδρας ήττα τους (σ.σ. είχε προηγηθεί το 1-2 από την Ομόνοια) και παρέμειναν με ένα βαθμό έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές.
 
Στο άψε-σβήσε
Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να μετατρέψει το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Άνοιξε το σκορ στο 7’ με δόση τύχης, αφού στο μακρινό σουτ του Μπόλιεβιτς η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Μπογκατίνοφ. Στο 26’ κέρδισε πέναλτι (για κράτημα του Μόισοφ από τον Κατσαράβα), ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε την εκτέλεση του Άλβες, αλλά από το κόρνερ που προέκυψε ο Λαμπάν «σημάδεψε» το κεφάλι του Σκοπιανού στόπερ κι εκείνος πέτυχε το 0-2.
Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για ένα θετικό αποτέλεσμα εξανεμίστηκαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Κατσαράβα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για απώθηση του Εγγλέζου (48’). Η φιλοξενούμενη έκανε άριστη διαχείριση του προβαδίσματος και του αριθμητικού πλεονεκτήματός της και λίγο πριν το τέλος έφτασε στην επίτευξη και τρίτου τέρματος με τον Χαραλαμπίδη.
Για τον Κύπριο διεθνή μεσοεπιθετικό ήταν -όπως και για τον Μόισοφ- το πρώτο τέρμα με τη φανέλα των Λαρνακέων, ενώ για τον Μπόλιεβιτς το πρώτο στο τρέχον πρωτάθλημα.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Μουλαζίμης, Στόιτσεφ, Γκριγκαλάβα, Τσικαρίσκι - Αράμπαλ (74’ Κρατσούνοφ), Ενέσκου - Γκαβρίλα (55’ Αρέστη), Ιλουρίτζε (55’ Κυπριανού), Χατζηβασίλης - Κατσαράβα.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Μίνιο - Ορτίθ, Τρουγιόλς, Μόισοφ, Χαραλάμπους - Λαμπάν (81’ Λαρένα) - Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς, Ακοράν (71’ Τριτσκόφσκι), Χαραλαμπίδης - Άλβες.