Οι ιδιοκτήτες γης στον Ακάμα χαιρετίζουν την προκήρυξη διαγωνισμού για διαχειριστικό Σχέδιο

  Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων γης στον Ακάμα, σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την προκήρυξη διαγωνισμού για εκπόνηση Σχεδίου Διαχείρισης, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του Εθνικού Πάρκου της Χερσονήσου Ακάμα.

Το Τμήμα Δασών με οδηγίες του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου 2016. Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται «θα βοηθήσει οπωσδήποτε στην χάραξη της σωστής στρατηγικής για τον σχεδιασμό επιτέλους ενός μακροχρόνιου Σχεδίου διαχείρισης και αξιοποίησης του Εθνικού Πάρκου έτσι που να υπάρξουν αυξημένοι αριθμοί επισκεψιμότητας και έσοδα για την διαχείριση του Έργου αλλά και την αναβίωση των Κοινοτήτων του Ακάμα».

Ο μόνος προβληματισμός του ΔΣ του Συνδέσμου είναι το εγκριθέν ποσό των 70,000 ευρώ για τις υπηρεσίες των 4 επιστημόνων από διεθνείς εταιρείες με μακροχρόνια πείρα.

«Πιστεύουμε ότι το πόσο αυτό είναι πάρα πολύ χαμηλό και δεν θα ανταποκριθούν διεθνείς οργανισμοί η ακόμη και οι όποιοι υποψήφιοι επαΐοντες από όλη την υφήλιο. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι τον διαγωνισμό να κερδίσει όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια κάποια Ελληνική Εταιρεία η οποία θα έχει σχέσεις με κάποια Κυπριακή Εταιρεία που έχει εμπειρίες σε θέματα του Νατούρα 2000», αναφέρεται.

Όπως αναφέρεται, αυτό θα ήταν πραγματικά η ταφόπετρα του όλου εγχειρήματος του Υπουργού Γεωργίας και του Τμήματος Δασών, ώστε να υπάρξει μια τεκμηριωμένη και πρωτοποριακή, εκπόνηση ενός Σχεδίου που θα φέρει αειφόρο ανάπτυξη, όραμα, προστασία της φύσης και εισοδήματα για τις ανάγκες της βιωσιμότητας του Εθνικού Πάρκου και των Κοινοτήτων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)