Σε διάλογο καλούν την ΠΟΕΔ και το Υπουργείο Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς

Αναβολή της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔ και έκκληση όπως εμπλακούν το συντομότερο δυνατό σε διάλογο οι δύο πλευρές απευθύνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
 
Οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την ΠΟΕΔ για να ενημερωθούν για τους λόγους της στάσης των δασκάλων, θεωρούν ότι «η ενημέρωση πρέπει να προηγηθεί της στάσης εργασίας».
 
«Καλούμε την ΠΟΕΔ να δώσει και να ενημερώσει για τα στοιχεία που αφορούν τη στελέχωση», αναφέρεται. Παράλληλα, προστίθεται, «από τοποθετήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της διαφάνηκε ότι δεν έχουν διασαφηνιστεί όλες οι παράμετροι του εν λόγω καθεστώτος».
 
Αναφέρεται ακόμη ότι «το Υπουργείο Παιδείας πρέπει τάχιστα να προχωρήσει στη διασαφήνιση των όρων αυτών έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν το νέο καθεστώς και παράλληλα η ΠΟΕΔ να πάρει μέτρα που θεωρεί προς το συμφέρον της, έχοντας μπροστά της ολοκληρωμένες προτάσεις».
 
Παράλληλα, προστίθεται, «θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που η ΠΟΕΔ επέλεξε να ενημερώσει τους Γονείς με αποστολή εγγράφου τη στιγμή που το δημοκρατικά εκλελεγμένο σώμα των Γονιών η Παγκύπρια Συνομοσπονδία δεν έχει τύχει επίσημης ενημέρωσης».
 
«Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι με το συγκεκριμένο μέτρο που έχει λάβει η ΠΟΕΔ, εκτός από τα μηνύματα που θέλει να στείλει, δυστυχώς, θα προκαλέσει αναστάτωση σε περίπου 50.000 γονιούς, η πλειοψηφία των οποίων αδυνατεί να βρίσκεται στα σχολεία για να παραλάβει τα παιδιά τους στις 12 το μεσημέρι», συμπληρώνεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία αποφάσισε «ομόφωνα σε ψεσινή της συνεδρία όπως απευθύνει έκκληση τόσο προς την ΠΟΕΔ όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να έρθουν το συντομότερο δυνατό σε διάλογο, έτσι ώστε τα οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν στο χώρο της παιδείας τα οποία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, να επιλυθούν».
 

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat