Η οδική αστυνόμευση αποδίδει καρπούς – 299 καταγγελίες σε 8 μήνες

Σε 299 καταγγελίες αδικημάτων προχώρησαν τα μέλη της Αστυνομίας, κατά την εφαρμογή της Οδικής Αστυνόμευσης, στους πρώτους οκτώ μήνες του 2016.

Η Οδική Αστυνόμευση είναι μια σύγχρονη, διεθνής μέθοδος αστυνόμευσης, η οποία συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και γενικότερα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, με τη συμμετοχή και στενή συνεργασία πολλών υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία Κύπρου εφαρμόζει την οδική αστυνόμευση (road policing) με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μέσα από τους ελέγχους τροχαίας που διενεργούνται στο οδικό δίκτυο. Η μέθοδος αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι τα πρόσωπα που διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα/αδικήματα, πιθανόν να είναι και οδηγοί και ανά πάσα στιγμή τα μέλη της Τροχαίας αναμένεται ότι θα τους συναντήσουν στους δρόμους.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της οδικής αστυνόμευσης για τη χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31 Αυγούστου, 2016 που έγιναν παγκύπρια από τα μέλη της Τροχαίας σε συνεργασία με άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες, παρουσιάζονται σε πίνακα που επισυνάπτεται.

 


  

 

Δειτε Επισης

Τερματίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
Fake προφίλ του ΠτΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-Εξαπατούν πολίτες για να αποσπάσουν χρήματα
Διάλογοι-σοκ του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Πολεοδομία Ρόδου-«20.000 είναι καλά;»
Εισήλθε σε φαρμακείο, έκλεψε προϊόντα και επιτέθηκε στην υπάλληλο-Τον αναζητεί η Αστυνομία (pics)
Ξεκινά η παρέλαση μαρτύρων ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Καταθέτει πρώτος ο ΣΕΜΗΟ
Δώδεκα μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάζει η Νομική Υπηρεσία στη δίκη για το Al Jazeera
Διαφήμιζε πωλήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων στα κατεχόμενα ο 40χρονος-Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία
Βαρύ το οικονομικό τίμημα των πυρκαγιών-Εγκαθίστανται αισθητήρες φωτιάς σε βιομηχανικές ζώνες
Η Ζιζέλ Πελικό ετοιμάζει βιβλίο με τα απομνημονεύματά της-«Η ιστορία μου με τις δικές μου λέξεις»
Συνεχείς οι ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Χίθροου-Τεράστια προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ