Τούρκος κλώτσησε γυναίκα στο πρόσωπο επειδή φορούσε σορτς

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο δράστης ακολουθούσε τον ισλαμικό νόμο. Ο σεκιούριτι δήλωσε πως συνηθίζει να χειροδικεί ενάντια σε ανθρώπους των οποίων η εμφάνιση δεν του αρέσει. Μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκε να φωνάζει "όσοι φορούν σορτς πρέπει να πεθάνουν"

Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη ενός άνδρα που επιτέθηκε και κλώτσησε στο πρόσωπο μια νεαρή γυναίκα σε αστικό λεωφορείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου. Ο Αμπντουλάχ Τσακίρογλου είχε αρχικά τεθεί υπό κράτηση μετά την προσφυγή του θύματος, που δέχτηκε την αναίτια επίθεση επειδή όπως ισχυρίστηκε φορούσε σορτσάκι. Αν και ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του, ο εισαγγελέας διέταξε αρχικά να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο την Τρίτη διετάχθη η εκ νέου σύλληψή του με την κατηγορία "της διασποράς μίσους" και αφού η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης.

"Ήταν ντυμένη ενάντια στις παραδόσεις μου. Λαμβάνω αγωγή για ψυχολογικά προβλήματα. Την κλώτσησα παρορμητικά" ανέφερε στις αστυνομικές αρχές που τον συνέλαβαν. Αργότερα μάλιστα σε δηλώσεις του στον Τύπο σημείωσε: "Χτυπάω ανθρώπους των οποίων το ντύσιμο δεν μου αρέσει. Όλα έγιναν σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο". Ο Τσαλίκογλου που δουλεύει ως ιδιωτικός σεκιούριτι, φέρεται να υποφέρει από διπολική διαταραχή και έχει εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική αρκετές φορές.
 
Στο μεταξύ, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Μπετιούλ Σαγιάν Καγιά επικοινώνησε με το θύμα για να της εκφράσει τη συμπαράστασή της και να της ευχηθεί καλή ανάρρωση. Η υπουργός διαβεβαίωσε τη νεαρή κοπέλα πως θα παρακολουθεί από κοντά την διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε την πλήρη υποστήριξη του θύματος. "Μπορεί αυτός ο 'βομβιστής αυτοκτονίας' να κυκλοφορεί εκεί έξω; Τι θα συμβεί αν σκοτώσει κάποιον αύριο;" ανέφερε ο πατέρας της κοπέλας.

"Όταν μου επιτέθηκε, κανείς δεν εμφανίστηκε να μας πει "τι κάνει αυτός ο άνδρας;". Κράτησε το χέρι του αλλά η δύναμή μου δεν ήταν αρκετή. Σε τι κράτος έχουμε μετατραπεί;" ανέφερε σε ποστ της στο facebook η νεαρή γυναίκα, ονόματι Αισεγκιούλ Τερζί. Η Τερζί φέρει ακόμη μώλωπες στο πρόσωπο από την επίθεση, όπως τις έδειξε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή News 247
 

Δειτε Επισης

Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ