10 συμβουλές εξοικονόμησης στις ηλεκτρικές συσκευές

Πότε ήταν η τελευταία φορά που λάβατε το λογαριασμό του ρεύματος και νιώσατε περήφανοι για τον εαυτό σας βλέποντας ότι ήσασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με την κατανάλωση και ο λογαριασμός ήταν σε χαμηλά επίπεδα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά τις ηλεκτρικές σας συσκευές ώστε αυτό το φαινόμενο να καθιερωθεί ως κανόνας. 

Σας προτείνουμε 10 tips ώστε η χρήση των ηλεκτρικών σας συσκευών να γίνει πιο «έξυπνη» και οικονομική. 

1.    Οι μικρές συσκευές, με λιγότερα κιλοβάτ, γενικά, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τις μεγάλες. Πριν αγοράσετε τις συσκευές σας εξετάστε τις πραγματικές σας ανάγκες.
 
2.    Λειτουργείτε τις συσκευές με τη ρύθμιση «economy» ενεργοποιημένη (εφόσον διαθέτουν μια τέτοια ρύθμιση). 

3.    Κλείνετε τις ηλεκτρικές συσκευές από τον κεντρικό διακόπτη (ON/OFF), όχι από το τηλεχειριστήριο (Stand-by). Προτιμάτε πολύμπριζα με διακόπτη, τον οποίο θα μπορείτε να κλείνετε όταν δεν χρησιμοποιείτε τις συσκευές.

4.    Μην ξεχνάτε τον φορτιστή σας μονίμως στην πρίζα. Ξοδεύετε ενέργεια χωρίς λόγο.

5.    Προτιμάτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τις φορητές μας συσκευές.

6.    Εξοικονομείστε ενέργεια ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα της τηλεόρασης, αλλά και του κινητού σας.

7.    Όταν αγοράζετε νέες ηλεκτρικές συσκευές, επιλέγετε υψηλή ενεργειακή κλάση (Α++, Α+, Α).

8.    Αν η τουαλέτα σας διαθέτει ανεμιστήρα εξαερισμού μην ξεχνάτε το φως αναμμένο καθώς έτσι εξακολουθεί να λειτουργεί ο εξαερισμός και να καταναλώνει ρεύμα. 

9.    Τοποθετείστε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας, ώστε η  θερμοκρασία θα διατηρείται περισσότερο.

10.    Προτιμάτε την κλασική αντί της ηλεκτρική σκούπα, όποτε αυτό είναι εύκολο και φυσικά στεγνώνετε τα πλυμένα ρούχα με τον ήλιο και τον αέρα αντί με στο στεγνωτήριο.