Χοντρό παιχνίδι και άγριο παρασκήνιο γύρω από την αναβολή των Δημοτικών

  Στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί προς διερεύνηση του εδάφους εξεύρεσης συναινετικών λύσεων στους κατεχόμενους Δήμους, αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά και το θέμα αναβολής ή όχι των δημοτικών εκλογών.
 
Ως γνωστό, η σύσκεψη της 14ης Σεπτεμβρίου ορίστηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και επιστολής του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προς τα υπόλοιπα κόμματα,  προκειμένου-όπως έχει προαναφερθεί-να διερευνηθεί η δυνατότητα, είτε να υποστηριχθούν από κοινού δήμαρχοι ευρύτερης αποδοχής είτε να προταθούν υποψήφιοι δήμαρχοι μέσα από πνεύμα ενότητας. 
Γνώστες του εξελισσόμενου παρασκηνίου, μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, υποδείκνυαν πως αν κατά την επερχόμενη συνάντηση τα κόμματα μπορέσουν να μιλήσουν την ίδια γλώσσα στο θέμα των κατεχόμενων Δήμων, ενδεχομένως να ανοίξει και ο δρόμος για το ζήτημα, είτε της αναβολής των δημοτικών εκλογών είτε της πραγματοποίησης τους, αλλά με θητεία δυόμιση χρόνων.
Όπως συναφώς πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE,πέραν της δεδηλωμένης θέσης του ΔΗΣΥ υπέρ της αναβολής των εκλογών, θετικά προς μια τέτοια εξέλιξη φέρεται για τους δικούς της λόγους να διάκειται και η ΕΔΕΚ. Την ίδια ώρα ωστόσο, και μολονότι δείχνει να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τους λόγους για κάτι τέτοιο, το ΑΚΕΛ προκρίνει την επιλογή της πραγματοποίησης των εκλογών τον προσεχή Δεκέμβρη, αλλά για θητεία δυόμιση χρόνων.
Πρόκειται για μια θέση την οποία δεν απορρίπτει το ΔΗΚΟ, το οποίο όμως απορρίπτει την πιθανότητα αναβολής των εκλογών. Ο ΔΗΣΥ, επί του παρόντος δεν συζήτα το ενδεχόμενο διενέργειας των εκλογών για μισή θητεία, επιμένοντας στην πρότασή του για αναβολή. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε περίπτωση που διαμορφωθεί πλειοψηφικό ρεύμα για εκλογές δυόμιση χρόνων, τελικά να ακολουθήσει.    
Τονίζεται πως ενώπιον της Βουλής δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής οποιοδήποτε νομοσχέδιο προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, μιας και κανένα κόμμα δεν θα ήθελε να επωμιστεί το πολιτικό κόστος που θα εξυπακούει η κατάθεση μιας πρότασης νόμου η οποία δεν θα έχει πιθανότητες έγκρισης ή και στο ιδανικότερο σενάριο, καθολικής αποδοχής.
Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί πως κατά τις διερευνητικού χαρακτήρα επαφές που έγιναν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟNLINE, προσκόμματα τεχνικού χαρακτήρα έναντι μια πιθανής αναβολής των δημοτικών εκλογών και ταυτόχρονης διενέργειάς τους με τις επόμενες Ευρωεκλογές, έθεσε η Υπηρεσία Εκλογών.
 
Οι προτάσεις του ΔΗΣΥ    
Στο μεταξύ, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών η συζήτηση επί των τριών προτάσεων Νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ προβλέπουν την εισαγωγή της οριζόντιας ψηφοφορίας, της επιστολικής ψήφου και της ηλεκτρονικής ψήφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE, αρνητικό στο πολυσυζητημένο  θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας εμφανίζεται το ΑΚΕΛ, ενώ όπως εκτιμάται την τύχη του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα καθορίσει η στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ.
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»