Τουρκία: Ελεύθεροι 34 χιλιάδες φυλακισμένοι για να φυλακιστούν οι πραξικοπηματίες

Οι τουρκικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής απελευθερώσει 33.838 φυλακισμένους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει χώρος για τους δεκάδες χιλιάδες κρατουμένους που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε την ανακοίνωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου. Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα απελευθέρωσει συνολικά 38.000 κρατουμένους στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων του ποινικού της συστήματος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εξάλλου σε διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα από την τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται πως σχεδόν 8.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ως ύποπτα για σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Συνολικά απολύθηκαν 7.669 αστυνομικοί και 323 μέλη της στρατοχωροφυλακής που είναι αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
  

Δειτε Επισης

Κλιμακώθηκε η κόντρα ανάμεσα σε Τραμπ και Μασκ-«Εκτροχιάστηκε, γελοίο το νέο κόμμα του»
Σχεδόν 80 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Σβήνουν οι ελπίδες για τα δέκα κορίτσια που αγνοούνται
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Κυπριακό, Μ. Ανατολή, λειψυδρία και πυρκαγιές στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά