Οζερσάι: Ανάγκη για πρόοδο των συνομιλιών σε υγειές υπόβαθρο

Η επίτευξη προόδου των διαπραγματεύσεων σε ένα υγιές υπόβαθρο πρέπει να είναι βασικό στοιχείο, δήλωσε ο πρόεδρος του τ/κ κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας ότι αίτημα του κόμματός του είναι μια διαδικασία που θα φέρει ένα παραγωγικό αποτέλεσμα με την επίτευξη μιας συνολικής λύσης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά από μιάμιση ώρα συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών, κατόπιν αιτήματος του ΚΛ, ο Κουντρέτ Οζερσάι υπενθύμισε ότι έχουν στείλει επιστολή στον κ. Ακιντζί με τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το Κυπριακό και ότι κατά την περιοδεία τους σε πόλεις και χωριά πρέπει κι αυτοί να πάρουν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που τους τίθενται εκεί.

Ο πρόεδρος του ΚΛ ξεκαθάρισε δε ότι είναι αντίθετοι σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων ανοικτού τέλους που δεν είναι ξεκάθαρο πού οδηγεί.

Μια υγιής διαδικασία διαπραγματεύσεων για να μπορέσει να προοδεύσει εξαρτάται από τρεις βασικές προϋποθέσεις, ανέφερε ο κ. Οζερσάι, την χωρίς διάκριση, υγιή ενημέρωση ολόκληρης της κοινωνίας, την κριτική που κρατείται σε ένα επίπεδο και των απαντήσεων που είναι επίσης ενός επιπέδου και επιπλέον όλοι θα πρέπει, μακρυά από διχαστικές προσεγγίσεις, να είναι συνενωτικοί.

Ο Τ/κ ηγέτης, συνέχισε, ο κ. Οζερσάι τους ενημέρωσε λεπτομερώς για κάποια πράγματα και αυτοί προέβηκαν σε προτάσεις, ενημέρωσαν για τις απόψεις τους, λέγοντας ότι με την υπεύθυνη στάση όλων η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει με υγιή τρόπο.

Ανέφερε ότι θέλει πλέον αυτή η διαδικασία να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουν να μοιράζονται τις ιδέες, τις προτάσεις και την κριτική τους.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»