Αμερικανός σομαλικής καταγωγής ο δράστης στη Μινεσότα

Τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) αντιμετωπίζει την επίθεση στην Μινεσότα ως «δυνητική τρομοκρατική πράξη», τοπική εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο της πως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο ήταν ένας Αμερικανός σομαλικής καταγωγής.
 
Σύμφωνα με τους Τάιμς του Σαιν Κλάουντ, ο εκτελεστής της επίθεσης ονομαζόταν Νταχίρ Αντάν κι ήταν φοιτητής σε τοπικό Παν/μιο. Ο δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού, που δεν βρισκόταν εν υπηρεσία.

Μολονότι η αστυνομία είναι φειδωλή στο να χαρακτηρίσει ανοικτά την επίθεση ως τρομοκρατικό πλήγμα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέβιν Νούνες και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών, υποστήριξε ανοικτά σε ανακοίνωσή του ότι «οι ΗΠΑ δέχθηκαν χθες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Μινεσότα».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα ποιος εκτέλεσε τις επιθέσεις αυτές, ή εάν αυτές συνδέονται μεταξύ τους, ακόμη κι εάν ο Ισλαμικός Στρατός έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα», πρόσθεσε ο ίδιος, μετά την ανάληψη της ευθύνης από «μαχητή» της, που ανακοίνωσε η ισλαμιστική οργάνωση μέσω του οργάνου προπαγάνδας της Amaq.

H υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα πως το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Μινεσότας θα πρέπει να χαλυβδώσει την αποφασιστικότητα για την προστασία των ΗΠΑ και την κατατρόπωση του ISIS.

Η Κλίντον καταδίκασε τις, όπως τις κατονόμασε, «κατά τα φαινόμενα τρομοκρατικές επιθέσεις» στη Μινεσότα, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.
 
Χθες το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση άνδρα με μαχαίρι στην Μινεσότα των ΗΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων, πριν ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.
 
«Ο δράστης στην Μινεσότα χθες ήταν ένας στρατιώτης του ισλαμικού κράτους και πραγματοποίησε την επιχείρηση σε απάντηση στις εκκλήσεις μας, που στοχεύουν τους πολίτες των χωρών που ανήκουν στο συνασπισμό των σταυροφόρων», ήταν η γραπτή ανακοίνωση του ΙΚ, που δημοσιεύθηκε από το Amaq, πρακτορείο ειδήσεων που σχετίζεται με τους τζιχαντιστές.
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο