ΑΕΚ: Επιβεβαίωσε τη δυναμική της

Τα πρώτα διαπιστευτήρια στις εγχώριες διοργανώσεις κατέθεσε χθες η ΑΕΚ. Το διπλό απέναντι στον Απόλλωνα επιβεβαίωσε πως παρά την αλλαγή προπονητή οι Λαρνακείς διατηρούν τη δυναμική της περασμένης διετίας και είναι σε θέση να υλοποιήσουν το στόχο της σεζόν, όπως τον έχει θέσει ο πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης: την κατάκτηση ενός τίτλου.
Μετά το πέρας τριών αγωνιστικών με απολογισμό ισάριθμες νίκες με μηδέν παθητικό ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ πιστώνεται ότι έχει φτιάξει ένα σύνολο, το οποίο γνωρίζει πώς να παίρνει αυτό που θέλει (τρεις βαθμοί), ακόμη κι όταν η απόδοσή του δεν φτάνει στο μέγιστο δυνατό. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό.
Τέτοιο γνώρισμα αποτελεί και η ανάδειξη διαφορετικών ηρώων από αγωνιστική σε αγωνιστική. Στη Λεμεσό το ρόλο αυτό υποδύθηκε ο Τέτε, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Ορτίθ που είχε ανοίξει το σκορ στο μεσοβδόμαδο (εξ αναβολής) παιχνιδι απέναντι στη Δόξα. Εξ ίσου μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται και στον Μίνιο, ο οποίος γι' ακόμη μια αναμέτρηση ήταν σταθερότητατος και είχε στο ενεργητικό του σπουδαίες επεμβάσεις. Σε αυτό το ρυθμό ο Ισπανός είναι σε θέση να εξελιχθεί σε άξιο διάδοχο του Ραμίρεθ βοηθώντας την ΑΕΚ να κερδίσει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχήματά της στη σεζόν.
Το βλέμμα πλέον στρέφεται στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας, όπου μοναδικός στόχος είναι η τέταρτη νίκη στη σειρά και η αξιοποίηση τυχόν απωλειών του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, προκειμένου η ομάδα να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας.