Με Νίκο Νικολαΐδη στη Λεμεσό, με Αλέξη Μιχαηλίδη στη Λάρνακα ο ΔΗΣΥ

   Οριστικά με μη κομματικούς υποψήφιους φαίνεται ότι θα διεκδικήσει τις δημαρχίες στους Δήμους Λεμεσού και Λάρνακας ο ΔΗΣΥ.  
Οι αποφάσεις για τους υποψήφιους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΔΗΣΥ κατά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη θα ληφθούν σε αυριανή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Στο ΔΗΣΥ, ετοιμάζονται να λάβουν τις αποφάσεις τους, συμβιβαζόμενοι με την ιδέα πως ασφαλώς και κάποιοι ενδιαφερόμενοι εκ των πραγμάτων θα δυσαρεστηθούν, αλλά και με την ιδέα πως σε αρκετούς Δήμους το κόμμα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ανταρσίες.  
 
Γιατί Νικολαΐδη
Ασφαλείς πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟNLINE αναφέρουν πως μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με τις Επαρχιακές Επιτροπές, η πρόταση που θα πάει αύριο στο Πολιτικό Γραφείο και αναμένεται να υιοθετηθεί, θα είναι όπως στο Δήμο Λεμεσού υποστηριχθεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκου Νικολαΐδη. Στον ΔΗΣΥ θεωρούν πως η υποψηφιότητα Νικολαΐδη συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες εκλογής και είναι η μόνη, από τις επιλογές που έχει ενώπιον της η Πινδάρου, η οποία μπορεί να «παίξει» στα ίσα τον όποιο υποψήφιο υποστηριχθεί από τη διαφαινόμενη αναβιώσασα τριμερή συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν τη δημαρχία της Λεμεσού έχοντας τη στήριξη του ΔΗΣΥ,  ενδιαφέρον εξεδήλωσαν-πέραν του Νίκου Νικολαΐδη, οι πρώην βουλευτές του κόμματος Ανδρέας Μιχαλίδης και Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, καθώς και οι
Φειδίας Νικολάου, Τώνης Αντωνίου και Ρόδος Ηροδότου.
 
Γιατί Μιχαηλίδη
Στο Δήμο Λάρνακας, όπου έπειτα και από τα γεγονότα με τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη τα πράγματα για τον ΔΗΣΥ διαφαίνονται ως εξαιρετικά δύσκολα, το κυβερνών κόμμα θα δώσει τη στήριξή του στον πρώην Δηκοϊκό αντιδήμαρχο και μέλος του ΔΗΚΟ Αλέξη Μιχαηλίδη. Η επιλογή Αλέξη Μιχαηλίδη γίνεται από την Πινδάρου δεδομένης της άριστης συνεργασίας που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και δεδομένου ότι οι υπόλοιπες επιλογές που έχει ενώπιον του το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, αυτές των Γιαννάκη Φιλίππου, Λούη Δημητρίου και Ανδρέα Δράκου, κρίνονται ως μη εκλέξιμες.
 
Ίσες αποστάσεις
Εξάλλου, ίσες αποστάσεις από τις υποψηφιότητες των Θεόδωρου Πυρίλλη και Γιώργου Νικολέττου στο Παραλίμνι, θα κρατήσει όπως όλα δείχνουν ο ΔΗΣΥ.  Δηλαδή, δεν πρόκειται να πάρει θέση, ούτε υπέρ του ενός ούτε υπέρ του άλλου, καθότι στην Πινδάρου εκτιμούν πως σαφώς και ένας εκ των δύο θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Παραλιμνίου. Υπενθυμίζεται πως το 2011 ο Θεόδωρος Πυρίλλης εξελέγη δήμαρχος Παραλιμνίου κατερχόμενος στις εκλογές σαν αντάρτης του ΔΗΣΥ, καθότι το κόμμα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του τότε δημάρχου, Ανδρέα Ευαγγέλου.
 
 Οι ανταρσίες
Όπως έχει προαναφερθεί, στον ΔΗΣΥ ετοιμάζονται να λάβουν τις αποφάσεις τους για τις δημοτικές εκλογές, γνωρίζοντας πως σε αρκετούς δήμους δεν πρόκειται να αποφύγουν τον σκόπελο των ανταρσιών. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Στρόβολος, όπου ο ΔΗΣΥ αναμένεται να στηρίξει το νυν δήμαρχο Λάζαρο Σαββίδη, στο πλαίσιο της απόφασης στήριξης όσων δημάρχων υποστήριξε το κόμμα το 2011, διεκδικούν ξανά και η θητεία τους κρίνεται ως επιτυχημένη.
Μια μέρα ωστόσο πριν από τη λήψη των οριστικών αποφάσεων, ο συναγερμικός αντιδήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους έσπευσε με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να αποσύρει το ενδιαφέρον του και πως θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. «Είναι γνωστή η πολιτική μου προέλευση, αλλά στην εκλογή για τη δημαρχία δεν προχωράμε με κομματική λογική, αλλά με ένα πρόγραμμα και μια δέσμευση για να αναζωγονήσουμε και να αναβαθμίσουμε το δήμο μας και τις υπηρεσίες προς τους δημότες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαχαραλάμπους. Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE φέρουν την υποψηφιότητα του Αντρέα Παπαχαραλάμπους να στηρίζεται από το Κίνημα Αλληλεγγύη.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών