Απόλλων: Δίχως κόσμο, δίχως γκολ

Το σενάριο επαναλήφθηκε, τούτη τη φορά όμως με χειρότερη κατάληξη. Όπως κόντρα στον Άρη (2η αγωνιστική), έτσι και απέναντι στην ΑΕΚ ο Απόλλων έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν σημείωσε με τέρμα, με αποτέλεσμα να υποστεί απώλεια βαθμών. Σε αντίθεση, μάλιστα, με την «ελαφρά ταξιαρχία» που απέσπασε ένα βαθμό (0-0) οι Λαρνακείς αποχώρησαν από το «Τσίρειο» με τη νίκη.
 
Ο Πέδρο Εμάνουελ, «μπαρουτοκαπνισμένος» και ως ποδοσφαιριστής σε τέτοια παιχνίδια, δήλωσε μετά το τέλος του ντέρμπι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και ανέδειξε την απουσία του κόσμου ως παράγοντα-κλειδί για το στραβοπάτημα της ομάδας του. Ο Αγκολέζος δεν είχε άδικο ούτε στη μία περίπτωση ούτε στην άλλη.
 
Οι κυπελλούχοι όντως δεν ήταν επ’ ουδενί κατώτεροι της αντιπάλου τους και είχαν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν εκείνοι στο γκολ και στη νίκη. Ότι δεν το πέτυχαν, ασφαλώς πρέπει να προβληματίσει, όχι όμως τόσο όσο μια άλλη παράμετρος.
 
Και αυτή είναι πως, από πλευράς τακτικής, το παιχνίδι κύλησε εν πολλοίς, όπως το ήθελε ο αντίπαλος. Χωρίς ρυθμό, με λίγες φάσεις. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο για κάθε ομάδα σε εκτός έδρας ντέρμπι: να μην επιβάλλει το παιχνίδι του ο γηπεδούχος και τα πάντα να κριθούν στις λεπτομέρειες. Στη μία φάση, ει δυνατόν. Όπως ακριβώς συνέβη χθες στο «Τσίρειο», στο γκολ του Τέτε, ο οποίος είχε και την αμέριστη συνδρομή της τύχης.
 
Για μια ομάδα με δικαιολογημένες βλέψεις πρωταθλητισμού, όπως ο Απόλλων, είναι επιτακτική ανάγκη οι αγώνες του να μην κρίνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Οι «γαλάζιοι» πρέπει να βρουν τον τρόπο, ώστε η ποιότητα της ομάδας να επιβάλλεται εξ αρχής και να μην επιτρέπει σε αστάθμητους παράγοντες (όπως η τύχη) να καθορίζουν την έκβαση των αγώνων.