Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινά η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών

Με Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η προετοιμασία από την Υπηρεσία Εκλογών για τις Δημοτικές/Κοινοτικές Εκλογές καθώς και για τις εκλογές για Σχολικές Εφορείες, οι οποίες προγραμματίζονται να διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2016.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το οδοιπορικό των εκλογών, με το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών, θα γίνει και ο Διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογών, Εφόρων Εκλογής κατά Εκλογική Περιφέρεια και Βοηθών τους με εντάλματα Εκλογής προς τους Εφόρους Εκλογής.
 
Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης Εφόρων Εκλογής για τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων.
 
Στις 17 Νοεμβρίου θα γίνει η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δήμους και στις 21 Νοεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για κοινότητες.
 
Στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει Διάταγμα Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.
 
Διεξαγωγή της ψηφοφορίας η 18η Δεκεμβρίου κατά την οποία θα γίνει η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, ενώ την επομένη στις 19 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των εκλεγέντων.
 
Τέλος, θα γίνει επιστροφή Ενταλμάτων Εκλογής από τους Εφόρους Εκλογής στον Υπουργό Εσωτερικών.
 
Η Υπηρεσία Εκλογών, με ανακοίνωση της αναφέρει επίσης ότι στις επερχόμενες Δημοτικές/Κοινοτικές Εκλογές, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας και οι πολίτες άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο.
 
Γι΄ αυτό, σημειώνεται, καλούνται οι δικαιούχοι να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, είναι η 3η Οκτωβρίου, 2016.
 
Για σκοπούς των Δημοτικών/Κοινοτικών Εκλογών δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τη 18η Δεκεμβρίου 2016. Σημειώνεται ότι η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι 3.10.2016.
 
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις 3 Οκτωβρίου 2016 δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε νέα εγγραφή ή/και αλλαγή στον εκλογικό κατάλογο. Γι΄ αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους.
 
Έντυπα αιτήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εκλογών και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy).
 
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ισχυρισμοί Τατάρ ότι ο ΓΓ ζήτησε από τον Πρόεδρο να «χορηγήσει αμνησία» στους σφετεριστές
Την Παρασκευή συνέρχεται η «βουλή» στα κατεχόμενα για την «εκλογή προέδρου»
Η Άγκυρα θα συνεχίσει εργάζεται για οικονομική ενίσχυση ψευδοκράτους
Τουρκικό δημοσίευμα βλέπει φόρμουλα εγγυήσεων τύπου Άτσετσον ή μέσω ειδικής σχέσης με την ΕΕ
Παρέμβαση Τορναρίτη για Τεχνητή Νοημοσύνη και συνάντησή με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας
Τέσσερις προτάσεις για συνομιλίες για Κυπριακό κατέθεσε ο Έρχιουρμαν
Τελικές αγορεύσεις διαδίκων στο Εκλογοδικείο για την ένσταση Κώστα Κωνσταντίνου
Μετατίθεται για τη Δευτέρα η «εκλογή» νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα