Βλέπει Κέντρο, λοξοκοιτάζει Αριστερά και Δεξιά το ΔΗΚΟ ενόψει Δημοτικών

 Την απόφαση για συνεργασία του ΔΗΚΟ κατά προτεραιότητα με τον ενδιάμεσο χώρο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επαναβεβαίωσε σε συνεδρία του την περασμένη Παρασκευή το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξουσιοδότησε τις Επαρχιακές Επιτροπές να πραγματοποιήσουν επαφές σε συνεχεία των επαφών που ήδη πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν οι Τοπικές Επιτροπές, την ώρα πάντως που το ΔΗΚΟ συζητά συζητεί σε υψηλό επίπεδο και με το ΑΚΕΛ, ενώ δεν αποκλείει και τοπικού χαρακτήρα συνεργασίες-χωρίς δεσμεύσεις- και με τον ΔΗΣΥ.  
Όπως και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του έγραψε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, για το ΔΗΚΟ κόκκινη γραμμή αποτελεί ο Δήμος Κερύνειας, τον οποίο το κόμμα θέλει πάση θυσία να διεκδικήσει με δικό του υποψήφιο. Το όνομα που βρίσκεται στον τραπέζι ως πιθανός υποψήφιος είναι αυτό του προέδρου του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» Ιωάννη Σιεκέρσαβα. Δικό του το ΔΗΚΟ θέλει και τον Δήμο Μόρφου, όπου θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Χαράλαμπου Πίττα, ενώ και η Πάφος αποτελεί για το ΔΗΚΟ, Δήμο στον οποίο αποδίδει τεράστια σημασία και επιθυμεί να διεκδικήσει με κομματικό υποψήφιο. Ωστόσο για την Πάφο, και δεδομένου του ανάλογου ενδιαφέροντος και της ΕΔΕΚ,  δεν αποκλείεται τελικά το ΔΗΚΟ να συναινέσει σε στήριξη μη δικού του υποψηφίου. Σε ό,τι αφορά την Λεμεσό, το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ(σ.σ. είτε είναι Αντρέας Χρίστου είτε οποιοσδήποτε άλλος), επιδιώκοντας σαν αντάλλαγμα τη δημαρχία της Λάρνακας. Ένα σενάριο ωστόσο που μοιάζει να μην συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθότι το ΑΚΕΛ φαίνεται πως θα επιδιώξει με χίλια να επανακτήσει τη δημαρχία της Λάρνακας, την οποία παραδοσιακά κατείχε και απώλεσε το 2011.
Απ’ εκεί και πέρα, στο δήμο Λευκωσίας το ΔΗΚΟ θα στηρίξει ασφαλώς την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, που θα στηριχθεί και από τον ΔΗΣΥ, ενώ με κομματικό υποψήφιο, τον νυν δήμαρχο Κώστα Κόρτα που επαναδιεκδικεί, θα διεκδικήσει το ΔΗΚΟ και τον Δήμο Αγλαντζιάς. Συναγερμικό υποψήφιο εξάλλου, αφού κάτι τέτοιο φαίνεται να προκρίνουν τα τοπικά στελέχη, θα στηρίξει το ΔΗΚΟ στον Δήμο Ιδαλίου. Πρόκειται για τον νυν δήμαρχο, Λεόντειο Καλλένο.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη συνεδρία του Ε.Γ., μέλη του Σώματος έθεσαν θέμα σε ό,τι αφορά τις τοπικού χαρακτήρα συνεργασίες με τον ΔΗΣΥ, προτάσσοντας το επιχείρημα πως από τη στιγμή που το ΔΗΚΟ αποφάσισε να διακόψει κάθε μορφής συζήτηση και συνεργασία με Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, ένεκα των διαφωνιών τους στο Κυπριακό, δεν γίνεται να συνεργάζεται-έστω και τοπικά- με τον ΔΗΣΥ. Από πλευράς προέδρου του ΔΗΚΟ δόθηκε η απάντηση πως άλλο είναι το ένα και διαφορετικό είναι το ζήτημα των δημοτικών εκλογών. Ότι δηλαδή, δεν μπορεί να εμποδίσει τον ΔΗΣΥ από το να στηρίξει ΔΗΚΟϊκούς υποψηφίους, ούτε και να παραγνωρίσει πλήρως τις τοπικές κοινωνίες του ΔΗΚΟ, που σε κάποιους δήμους προκρίνουν στήριξη υποψηφίου προερχόμενου από τον ΔΗΣΥ.
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα