Ο Τζούνιορ την ανέβασε μόνη στην κορυφή (video)

Άλλη μια… επαγγελματική νίκη πέτυχε η ΑΕΛ που επικράτησε 1-0 της Καρμιώτισσας στο ΓΣΖ με τέρμα του Ντόσα Τζούνιορ στο 21’, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Εθνικό και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, έχοντας παιχνίδι περισσότερο από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ που διατηρούν το αλάνθαστο στους τρεις αγώνες που έδωσαν. 

 

 

Απείλησε και μετά «κτύπησε» ο Ντόσα
Η ΑΕΛ βρήκε την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 15’. Αρχικά ο Σόουζα με κεφαλιά και στη συνέχεια οι Σιέλης-Ντόσα Τζούνιορ δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Καϊρίνου.

Στο 21’ ο δυμικός στόπερ βρήκε δίκτυα μετά από περιπετειώδης φάση στην περιοχή της Καρμιώτισσας και κεφαλιά πάσα του Σιέλη έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίκτυα ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ, ενώ πανηγύρισε τέρμα με την γαλαζοκίτρινη φανέλα έπειτα από 3,5 χρόνια.

Η ΑΕΛ συνέχισε να υπερέχει και έφτιαξε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ουέλιγκτον (27’, 32’) για να διπλασιάσει τα τέρματά της, εντούτοις ο επιθετικός των «γαλαζοκιτρίνων» δεν βρήκε στόχο.

Στο 33’ η Καρμιώτισσα έφτασε για πρώτη φορά με απειλητικές διαθέσεις στην εστία του Ρόμο, όμως ο Αρότσα δεν κατάφερε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Ανέβηκε η Καρμιώτισσα, κράτησε η ΑΕΛ
Με την Καρμιώτισσα να εμφανίζεται πολύ πιο απαιτητική στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Οι αλλαγές του Λιάσου Λουκά, ο οποίος έριξε στο ματς τους Πάντο και Σταύρου στη θέση των Γουίλερ και Κονέ, έκαναν πιο επιθετική τη νεοφώτιστη ομάδα, που έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 69’ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ρόμο μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη και την απόκρουση με γροθιές από τον Γάλλο πορτιέρε.

 

Στη συνέχεια της αναμέτρησης η ΑΕΛ προσπάθησε επιτυχώς να κρατήσει μακριά από την εστία της την Καρμιώτισσα, διαχειρίστηκε τον ρυθμό του αγώνα και πανηγύρισε την Τρίτη της επιτυχία στο πρωτάθλημα. 

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Βαττής, Γουίλερ(46΄ Σταύρου), Χριστοφή, Αρότσα, Σιάλακας, Κονέ(46΄ Πάντος), Όρντος, Μανογιάν(84΄ Κυριάκου).

ΑΕΛ: Ρόμο, Κυριάκου, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο(63 Γεωργιάδης), Σαβανέ(78΄ Νικολάου), Μέσκα και Ουέλινγκτον(71΄ Αγκινάλντο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 86΄ Ταραλίδης/55΄ Φορτούνα