Συρία: Στόχος αεροπορικών επιδρομών έγιναν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια

 Συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αργά σήμερα κοντά στο Χαλέπι, έπειτα από τη λήξη της εκεχειρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, τα φορτηγά πραγματοποιούσαν μια συνηθισμένη διανομή βοήθειας που εκτελεί μια διεθνής οργάνωση σε μια περιοχή δυτικά της πόλης του Χαλεπιού, και επλήγησαν από τις επιδρομές κοντά στην πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν πως διεξάγουν έρευνα για τις αναφορές, χωρίς να επισημάνουν σε ποιά οργάνωση ανήκαν τα φορτηγά.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, έπειτα από τη λήξη της παύσης των εχθροπραξιών, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός, πραγματοποιήθηκαν 35 αεροπορικές επιθέσεις εντός και γύρω της πόλης του Χαλεπιού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλί Χαμενεΐ μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»