Απόλαυσε μια βόλτα σε όποιο μουσείο θες... από τον καναπέ σου!

Η εκτενής χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των απανταχού φίλων του πολιτισμού δεν είναι καμία ιδιαίτερα καινούρια ή ιδιαίτερα πρωτότυπη σκέψη. Η υιοθέτηση τόσο της επαυξημένης (AR) όσο και της εικονικής πραγματικότητας (VR) τα τελευταία χρόνια όμως, έφερε αναπόφευκτες εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα η περιήγηση σε ένα μουσείο να γίνεται μια ολοένα και πιο εντυπωσιακή εμπειρία χρόνο με το χρόνο, χωρίς μάλιστα η παρουσία σου στον χώρο να θεωρείται πλέον απαραίτητη.
 
Όπως ακριβώς όμως τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού ανά τους αιώνες χρειάζονται συντήρηση για να δείχνουν πάντα… αριστουργήματα, αντιστοίχως και οι κλασικές εφαρμογές που ασχολούνται με τις κλασικές τέχνες χρίζουν αναβαθμίσεων και λοιπών καλλωπισμών.

Κάπως έτσι λειτούργησε και η Google, παραδίδοντας μας πρόσφατα ένα ολοκαίνουριο Google Arts & Culture website και app, από το Google Cultural Institute. Μια εφαρμογή τόσο πλήρη που σου δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσεις τα πάντα, από θέματα όπως «οι γάτες στην τέχνη διαχρονικά, από το 200 π.Χ.» μέχρι «το κόκκινο χρώμα στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό», όπως και οτιδήποτε στο ενδιάμεσο!
Τα νέα εργαλεία της Google είναι ικανά να βοηθήσουν τον καθένα να ανακαλύψει κάθε λογής έργα και εκθέματα, εξασφαλίζοντας μας τη δυνατότητα να βυθιστούμε σε πολιτιστικές εμπειρίες που διατρέχουν την τέχνη, την ιστορία και τα «θαύματα» του κόσμου μας, με υλικό από περισσότερα από 1000 μουσεία, 70 και πλέον κρατών.

Με το νέο Arts & Culture, ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να ψάχνει βάση λέξεων, φράσεων ή χρονολογικά. Μπορεί να παρατηρεί την εξέλιξη ενός καλλιτέχνη στο πέρασμα του χρόνου, ή να στηρίξει τις αναζητήσεις σε χρώματα και τεχνοτροπίες. Επιπρόσθετα, με ένα σύστημα Virtual Reality για smartphones, όπως το Cardboard της ίδιας της Google ή το Gear VR της Samsung, μπορεί κάποιος να κάποιος να περιηγηθεί (μέσω του app που είναι διαθέσιμο τόσο σε Android όσο και σε iOS συσκευές) στους δρόμους της σύγχρονης Νέας Υόρκης χαζεύοντας την street art διάσημων καλλιτεχνών, ή ακόμα και να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και να βρεθεί στον Ναό του Δία στη… Σικελία!

Πέρα από όλα αυτά η Google συνεργάζεται ήδη με τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου για να προσφέρει μια πλήρη AR εμπειρία στους χρήστες της εφαρμογής της, αφού μέσω της επιλογής Art Organizer (διαθέσιμη προς το παρόν σε επιλεγμένα μουσεία και γκαλερί ανά την υφήλιο) μπορεί κανείς να λάβει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί γύρω από έναν πίνακα ή κάποιο άλλο έργο τέχνης, απλά εστιάζοντας την κάμερα του smartphone επάνω του.

H Πληροφορική είναι μία συναρπαστική, ενδιαφέρουσα και δυναμική επιστήμη. Η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών και η ραγδαία βελτίωση των υπολογιστών την αναπτύσσουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, με αποτέλεσμα συνεχώς να αλλάζει και να διευρύνεται.

Οι φοιτητές του Athens Tech, μέσω του BSc Computer Science, διερευνούν τα θεωρητικά θεμέλια του τομέα της πληροφορικής, κατανοούν σε βάθος τις αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμόζουν τις γνώσεις τους σε πραγματικά έργα, και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν στο μέλλον τον εκπληκτικό ρυθμό αλλαγών που χαρακτηρίζουν την επιστήμη αυτή, και να ανταπεξέλθουν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία στην ανάγκη για νέες προτάσεις και πρακτική εφαρμογή των σπουδών τους!
 
Πηγή: news247
 

Δειτε Επισης

Το Παρίσι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της τάσης Skinnytok στο TikTok
Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι
«Φρένο» στους λογαριασμούς-παρωδίες στο X βάζει ο Μασκ
Γυναίκα της εποχής του Αγαμέμνονα «ζωντανεύει» 3.500 χρόνια μετά και δείχνει... πιο σύγχρονη από ποτέ