Λύγισε στην πίεση του ΑΠΟΕΛ η Αναγέννηση (vid)

Με ντε Καμάργκο και Βάντερ, οι γηπεδούχοι πήραν το τρίτο σερί τρίποντο και βλέπουν αποκλειστικά το ντέρμπι με  την Ανόρθωση. Χωρίς να καταφέρνει να ανοίξει γρήγορα το σκορ η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν κατάφερε ωστόσο να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Πίεση χωρίς ουσία
Αρκετά διαβασμένη και καλά οργανωμένη στο γήπεδο εμφανίστηκε η Αναγέννηση, με τους γαλαζοκίτρινους να τα βρίσκουν σκούρα στο να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες με αξιώσεις. Οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εκ μέρους των γηπεδούχων, ήταν στο 2’ με σουτ του Γιαννιώτα που ήταν άστοχο και στο 17’ με ντε Καμάργκο με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάστρου. Προσπαθώντας να κρατήσει την άμυνα της η Αναγέννηση, κατάφερε ωστόσο να φτιάξει μία καλή οργανωμένη επίθεση στο 22’ με τον Βέλσεμ, ο οποίος τρύπησε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ και με ψηλοκρεμμαστό σουτ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Βάτερμαν.

Ντε Καμάργκο και Βάντερ καθάρισαν
Οι συνεχόμενες πιέσεις των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο καρποφόρησαν στο 58’ με τον Ντε Καμάργκο να νικά τον Μάστρου της Αναγέννησης και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μετά από σέντρα του Βάντερ, ο Ντε Κάμαργκο με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους. Το δείκτη του σκορ άυξησε ο Βάντερ στο 78’ με ένα εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε. Με ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μάστρου. Με αξιόλογες προσπάθειες συνέχισαν οι γαλαζοκίτρινοι χωρίς να καταφέρνουν να βρουν δίκτυα, γράφοντας το τελικό 2-0.
 
Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Μερκής, Αλεξάνδρου, Σέρτζιο, Μοράις, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας, Μπρεσάν, Βάντερ, Ντε Καμάργκο.
Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρπούδης, Ντιαλό, Σωτηρίου, Βλασόπουλος, Γιουσπασιάν, Χριστοδούλου, Μπριτζίτο, Κάλεζιτς, Βέσλεμ