Στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας για την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Στην Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα το βράδυ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
 
Ο κ. Τσίπρας αύριο Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας στην οποία θα απευθύνει και ομιλία και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην 4η Στρογγυλή Τράπεζα της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα, όπου επίσης θα κάνει παρέμβαση.
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τους αρχηγούς κρατών και στη Σύνοδο των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη.
 
Θα έχει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις στο περιθώριο των εργασιών, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν την Πέμπτη όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
 
Η παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Πέμπτη το απόγευμα τοπική ώρα.
 
Σειρά συναντήσεων θα έχει και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη. Για την Κυριακή είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, στη συνέχεια, στο ενδέκατο ετήσιο δείπνο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο διοργανώνει το International Peace Institute.
 
Αύριο, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη Διαχείριση των Προσφυγικών και Μεταναστευτικών Μετακινήσεων Μεγάλης Κλίμακας.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε τετραμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Ιγιάντ Αμίν Μαντάνι και διμερής συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, Γιουν Μπιουνγκ σι.
 
Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει, τέλος, σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δειτε Επισης

Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας