Απάντηση Χαραλαμπίδου σε Ιωνά για φυλακές: "Ο Υπουργός διαψεύδει τον εαυτό του"

 "Ο Υπουργός μέσω των απαντήσεων του στο Κοινοβούλιο διαψεύδει τον εαυτό του" απαντά η βουλευτής του ΑΚΕΛ  Ειρήνη Χαραλαμπίδου μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου για τις αποφυλακίσεις μέσω Αγίας Σκέπης".

Όπως αναφέρει η κυρία Χαραλαμπίδου,  "ο Υπουργός μας έστειλε τα στοιχεία. Καλό είναι να θυμάται ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης οτι τα στοιχεία κατατέθηκαν απο το Υπουργείο του στο Κοινοβούλιο. Αφού δημοσιοποιήθηκε το θέμα στον ημερήσιο τύπο, ως προς τις πρακτικές που εφάρμοζαν σε σχέση με το πρόγραμμα απεξάρτησης εκτός των Κεντρικών Φυλακών, αποφάσισαν πολύ βολικά να μας πουν “ μας συγχωρείτε λάθος”.
Να σημειωθεί βέβαια ότι τα όσα καταγράφονται στις απαντητικές επιστολές του Υπουργού προς το κοινοβούλιο σε σχεση με τις διαδικασίες και την αναστολή ποινής, έχουν σταλεί και σε αλλους εμπλεκόμενους με το θέμα φορείς απο διαφορετικούς λειτουργούς του Υπουργείου. Απο τα όσα καταγράφονται καθίσταται σαφές ότι “μετά την ολοκληρωση του προγράμματος οι κατάδικοι δεν θα επανέρχοντο στις κεντρικές φυλακές”
Να υποθεσουμε οτι αλλα συνεννοουνται με τον Γενικό Εισαγγελέα και αλλα κατανοούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Οι συμπτώσεις δεν αποκλείονται !

Γεγονός παραμένει επίσης ότι κατάδικος που διέκοψε το πρόγραμμα παρέμενε ασύλληπτος για μήνες πράγμα που καταγράφεται επίσης στην απαντητική επιστολή του Υπουργού ημερομηνίας 5/9/2016 παρα το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός καταζήτησης του απο την αστυνομία ως ο Υπουργός ισχυρίζεται.
Γεγονός είναι επίσης ότι μετά την γραπτή πληροφόρηση που είχαμε απο τον Υπουργό ότι παραμένει ασύλληπτος ο κατάδικος μετά από τόσους μήνες ,ενημερώσαμε τον Γενικό Εισαγγελέα και προφανώς τότε μόνο κατέστη δυνατός και ο εντοπισμός του κατάδικου. Βέβαια οι συμπτώσεις δεν αποκλείονται …

Κενό στους μηχανισμούς ελέγχου !
Είναι άξιον απορίας πως αποφασίστηκε να σταλούν βαρυποινίτες σε πρόγραμμα απεξάρτησης χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί επιτήρησης και ελέγχου. Πως προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο σε περιπτωση που επιλέξουν οι κατάδικοι να διαφύγουν απο το πρόγραμμα και να επαναδραστηριοποιηθούν αφού μπορεί όπως απεδείχθη να περάσουν μήνες μέχρι να συλληφθούν" καταλήγει η κυρία Χαραλαμπίδου.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος