Killer Sheridan! (gallery)

Έστω και με καρδιοχτύπια, το κακό δεν τρίτωσε. Μετά από δύο ισοπαλίες (απέναντι σε Δερύνεια και Δόξα) στις προηγούμενες αγωνιστικές και δύο ήττες (αμφότερες με 1-0) στις τελευταίες δύο επισκέψεις της στο «Δασάκι» η Ομόνοια βρήκε το σθένος και τον τρόπο να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.
Με αιχμή του δόρατος τον Κίλιαν Σέρινταν και φύλακα-άγγελο της εστίας του τον Κωνσταντίνο Παναγή το «τριφύλλι» κατέβαλε 2-1 τον Εθνικό Άχνας και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα μετά το 3-1 επί του Ερμή στην πρεμιέρα.
Στον αντίποδα για τους γηπεδούχους και η τρίτη απόπειρα για το πρώτο τρίποντο στη σεζόν ήταν αποτυχημένη.
 
Σούπερ Παναγή
Η διαφορά ψυχολογίας των δύο ομάδων (απόρροια των εμφανίσεων και των αποτελεσμάτων τους την προηγούμενη αγωνιστική) αντικατοπτρίστηκε στο χορτάρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Εθνικός πλησίασε πρώτος στην επίτευξη ενός τέρματος, όμως ο Παναγή κράτησε όρθια την ομάδα του με εκπληκτικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Κατσαράβα (4’) και Πιντσέλι (12’).
Τη σκυτάλη από τον Κύπριο τερματοφύλακα παρέλαβε ακολούθως ο Σέρινταν, ο οποίος -υποδεχόμενος εντός περιοχής μια εξαίρετη πάσα του Παντελιάδη- απέφυγε με κίνηση… πίβοτ τον Κρατσούνοφ και πλάσαρε ψύχραιμα την μπάλα κάτω από το σώμα του εξερχόμενου Μπογκατίνοφ για το 1-0 (16’)!
Το κόντρα στη ροή του αγώνα προβάδισμα των «πρασίνων» ήταν ένα σοκ για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι ως την ανάπαυλα απείλησαν μόνον μια φορά (σ.σ. στο 36’, όταν ο Παναγή πραγματοποίησε ακόμη μια μεγαλειώδη απόκρουση σε τετ α τετ με τον Κατσαράβα), ενώ γλίτωσαν το 0-2 σε τρεις περιπτώσεις (33’ Κύπρου, 41’ 44’ Αγκάγεφ).
 
Déjà vu και λύτρωση
Στην επανάληψη το παιχνίδι κύλησε δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις ως το 60’, όταν από λάθος του Βύντρα στο άνοιγμα του παιχνιδιού, ο νεοεισελθών Ζελάγια έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Χατζηβασίλη (σ.σ. χρυσό σκόρερ της ομάδας του στο 1-0 στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι) κι εκείνος «αδειάζοντας» τον Νασιμέντο πλάσαρε τον Παναγή για το 1-1 (60’).
Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ο Παναγή, εκτός περιοχής, έστειλε μια απομάκρυνση στα πόδια του Κατσαράβα, αλλά από το γκελ αυτή έφυγε άουτ! Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας εξουδετέρωσε μια εκτέλεση φάουλ του Πιντσέλι (67’), το ίδιο έπραξε στην αντίπερα όχθη ο Μπογκατίνοφ σε σουτ του Αγκάγεφ (76’), αλλά στο επόμενο λεπτό η Ομόνοια ανέκτησε το προβάδισμα.
Ο Αγκάγεφ έκανε διαγώνιο κόψιμο στην περιοχή, πήρε την μπάλα, τη γύρισε από τη γραμμή του κόρνερ στον Σέρινταν, ο οποίος την «τσίμπησε» σχεδόν μέσα από τα χέρια του Μπογκατίνοφ και από ιδιαίτερα κλειστή γωνία εκτέλεσε με τη μία για το 2-1 (77’).
Ακολούθως ο Εθνικός τα έριξε όλα στην επίθεση, όμως Κατσαράβα (82’) και Γκαβρίλα (85’) απώλεσαν τις πιο αξιόλογες ευκαιρίες για το 2-2.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Φιλίποφ, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Τσικάρσκι - Αρέστη (55’ Ζελάγια), Αραμπάλ - Κυπριανού (65’ Κιπιάνι), Πιντσέλι, Χατζηβασίλης (80’ Γκαβρίλα) - Κατσαράβα.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-3-3): Παναγή - Κωνσταντινίδης, Νασιμέντο (72’ Κατελάρης), Βύντρα, Παντελιάδης - Τουρέ (87’ Φυλακτού), Φλορέσκου, Μαργκάσα - Κύπρου, Σέρινταν, Αγκάγεφ (91’ Φιλιώτης).