Λαβρόφ προς Κέρι: Εμπλακείτε ενεργά στην εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία

  O Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατηγορηματικά στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως οφείλουν να εμπλακούν ενεργά κι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού στη διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κέρι, ο Λαβρόφ πρότεινε επίσης να δημοσιευθούν και τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τις ρήτρες για την κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να αποφευχθεί "κάθε παρερμηνεία" ως προς τη μεθοδολογία της εφαρμογής της, προστίθεται στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου.

Εν όλω, η ρωσική πλευρά σήμερα κατήγγειλε την επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο μαχών της Συρίας, καθώς έχουν καταγραφεί άνω των 50 επιθέσεων ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα και αμάχους μόνον κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό. Η Μόσχα μάλιστα επέρριψε στις ΗΠΑ την ευθύνη για μία ενδεχόμενη αποτυχία της κατάπαυσης του πυρός, που τηρείται τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Εξάλλου, η ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα "Σιδηρούς Θόλος" κατέρριψε σήμερα έναν πύραυλο που εβλήθη από το Συριακό έδαφος εναντίον των εδαφών των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. "ενας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Συρία κατερρίφθη από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας `Σιδηρούς Θόλος`. Δεν υπήρξαν τραυματίες", αναφέρεται στο στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει εάν επρόκειτο για την πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε το σύστημα πάνω από τα Υψίπεδα. Σύμφωνα με τον στρατό, το σημερινό επεισόδιο μάλλον πρόκειται για μία αδέσποτη βολή, που μάλλον θα πρέπει να καταγραφεί στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου που εξακολουθεί να μαίνεται στη γειτονική Συρία, μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ.

 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο