Πολύ σκληρές για να «πεθάνουν»! (gallery)

Το τελευταίο σφύριγμα του Νικόλα Νεοκλέους βρήκε άπαντες με συγκεχυμένα συναισθήματα. Η Ανόρθωση δεν ήξερε, αν έπρεπε να λυπηθεί για ένα 2-2 που την αφήνει άνευ εντός έδρας νίκης σε δύο απόπειρες στην τρέχουσα περίοδο ή να χαρεί για μια ισοπαλία σ’ ένα παιχνίδι που βρέθηκε δις με την πλάτη στον τοίχο (σ.σ. η δεύτερη στο 89’).
Η δε ΑΕΖ δεν ήξερε, αν έπρεπε να χαρεί για μια εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του κυπριακού ποδοσφαίρου ή να λυπηθεί για τη σπαταλημένη χρυσή ευκαιρία για το παρθενικό διπλό της σε επίπεδο α’ κατηγορίας.
Αυτοί που σίγουρα έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι ήταν οι ουδέτεροι, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα ανοικτό παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη και δραματικό φινάλε, αναμφίβολα ένα από αυτά που μένουν στη μνήμη για καιρό.
 
«Άσφαιρο» πρώτο μέρος
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης κατέστη σαφές ότι η νεοφώτιστη είχε και τακτικό πλάνο και φιλοδοξίες για το παιχνίδι. Ο προσανατολισμός ήταν αμυντικός, αλλά σε κάθε ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν ταχύτατα μπροστά και έψαχναν το γκολ. Ο Πάγκαλος άφησε μια καλή σέντρα να περάσει ανεκμετάλλευτη στο 3’, ενώ στο 29’ ο Πιτταράς μ’ ένα κακό κοντρόλ έχασε την ευκαιρία για ένα μοναδικό τετ α τετ. Στο ίδιο διάστημα η Ανόρθωση απείλησε με τους Γκονσάλβες (14’, 38’), Κολούνγκα (23’), Αγουιλάρ και Καρλίτος (αμφότεροι στο 44’), ωστόσο ο Ταουντούλ και οι αμυντικοί του είχαν σε όλες τις περιπτώσεις τις απαντήσεις.
 
Ψυχρολουσία
Το γκολ που έλειψε από το πρώτο ημίχρονο ήλθε στο ξεκίνημα του δευτέρου. Σε σέντρα του Σακελλαρίου ο Σάντος υπό την πίεση του Πιτταρά πάσαρε στον Αγουιλάρ, εκείνος σε πρώτο χρόνο δίστασε να πάει πάνω της (πιστεύοντας ότι θα το έπραττε ο Κόπριβετς) και, όταν δοκίμασε να την απομακρύνει, ο Πάγκαλος έβαλε την κόντρα και την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1 (49’).
Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 54’ ο Πούτσε έριξε στο παιχνίδι τους Καμπρέρα και Σεού (σ.σ. ο Νιγηριανός έκανε το επίσημο ντεμπούτο του). Η Ανόρθωση αύξησε την πίεση και τη συχνότητα παραγωγής καλών ευκαιριών, όμως οι Καμπρέρα (59’), Καλό (62’), Βίκτορ (69’) απέτυχαν να χριστούν σκόρερ.
 
Γκολ-ποίημα και δραματικό φινάλε
Δεν συνέβη το ίδιο με τον Ράγιος. Στο 71’ από «τυφλή» απομάκρυνση του Κατσή ο Καμπρέρα πάσαρε με τη μία στον Ισπανό κι εκείνος μ’ ένα «γεμάτο» αριστερό σουτ εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ταουντούλ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στο 86’ ο Ταουντούλ αρνήθηκε στον Καλό το 2-1 και στο 89’ από πάσα του νεοεισελθόντος Τσιμοντζί ο Φελισιέν βγήκε μόνος απέναντι στον Κόπριβετς, τον οποίο με διπλή προσπάθεια νίκησε για το 1-2!
Η απάντηση της οικοδέσποινας ήταν άμεση, καθώς στο 91’ ο Καλδερόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταουντούλ ισοφαρίζοντας εκ νέου! Η Ανόρθωση, μάλιστα, είχε την ευκαιρία -σε εκτέλεση φάουλ του Ράγιος στο 95’- να φτάσει και στην ανατροπή, όμως ο Μαμμίδης την υστάτη πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Αγουιλάρ, Καλδερόν, Σάντος (85’ Ρίος) - Βίκτορ, Πελέ (54’ Σεού) - Γκονσάλβες (54’ Καμπρέρα), Ράγιος, Καλό - Κολούνγκα.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Ταουντούλ - Κατσής, Μαμμίδης, Ρέις, Σακελλαρίου - Φελισιέν, Αουρέλιο - Σάσι, Εντρίκ (72’ Τσιμοντζί), Πάγκαλος (85’ ντι Φράνκο) - Πιτταράς (63’ Ανδρέου).