Τα λένε για τις δημοτικές εκλογές οι αρχηγοί των κομμάτων

  Προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικών λύσεων σε ό,τι αφορά τους κατεχόμενους Δήμους ενόψει των δημοτικών εκλογών του Δεκέμβρη θα καταβάλουν σήμερα οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Σε συνάντηση που θα έχουν στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή, οι αρχηγοί των κομμάτων θα διερευνήσουν μια τέτοια πιθανότητα στη βάση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νεοφύτου είχε προ μερικών εβδομάδων αποστείλει επιστολή στα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας την πραγματοποίηση συνάντησης προς συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου. Η συνάντηση ορίστηκε αρχικά για τις 14 του μήνα, δηλαδή για την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο αναβλήθηκε τελικά για σήμερα.
Πάντως, οι πιθανότητες η σημερινή συνάντηση ν’ αποδώσει καρπούς σε ό,τι αφορά τους κατεχόμενους δήμους χαρακτηρίζονται από μηδαμινές έως ανύπαρκτες. Και αυτό, αφού η πλειονότητα των κομμάτων, είτε διαφωνεί και απορρίπτει την πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ είτε διατηρεί επ’ αυτής σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το πώς μπορεί να υλοποιηθεί, ακόμα και αν συμφωνήσουν τα κόμματα σε συναινετικές λύσεις.
Υποδεικνύεται συναφώς πως αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που ανακοίνωσαν ήδη τις υποψηφιότητες τους για κατεχόμενους δήμους, σε κάποιους από τους οποίους μάλιστα ανέρχονται σε πέραν του ενός. Δεν αποκλείεται πάντως, σε ορισμένους εκ των κατεχόμενων δήμων μεμονωμένα, τα κόμματα να πάνε σε κάποιο βαθμό συναινετικά.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αναβολής των δημοτικών εκλογών και ταυτόχρονης διενέργειάς τους με τις επόμενες Ευρωεκλογές, όπως προτείνεται ως σενάριο από τον ΔΗΣΥ, όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει καμία πιθανότητα να συμβεί. Και αυτό, καθώς πέραν του ΔΗΣΥ(σ.σ. πληροφορίες φέρουν και την ΕΔΕΚ να το σκέφτεται θετικά), κανένα άλλο κόμμα δεν συμφωνεί. Ωστόσο, στο τραπέζι εξακολουθεί να βρίσκεται με καλές πιθανότητες το σενάριο κανονικής διενέργειας των δημοτικών εκλογών τον ερχόμενο Δεκέμβρη, αλλά για θητεία δυόμιση χρόνων. Κάτι τέτοιο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, δεν αποκλείεται ως επιλογή από κανένα κόμμα και αναμένεται ν’ απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή συνάντηση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.  
 
 

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή