ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13χρονο

Η αστυνομία στο Κολόμπους του Οχάιο πυροβόλησε και σκότωσε έναν 13χρονο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε προηγουμένως σε ένοπλη ληστεία με έναν 19χρονο.
 
Την Τετάρτη το βράδυ και καθώς η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή της ληστείας προσπάθησε να εντοπίσει τους δράστες, τότε διέκρινε δύο νεαρούς να προσπαθούν να ξεφύγουν.

Τους καταδίωξε και τους ζήτησε να παραδοθούν. Ο 13χρονος τότε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών πρόταξε ένα όπλο BB, και τότε μέλος της αστυνομίας τον πυροβόλησε αρκετές φορές.

Ο έφηβος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση και λίγο αργότερα εξέπνευσε, ενώ όπως διαπιστώθηκε αργότερα το όπλο που κρατούσε ήταν απομίμηση.

Όπως δήλωσε αργότερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Κολόμπους, Kim Jacobs, το συγκεκριμένο όπλο έμοιαζε αρκετά με το αυθεντικό.

Πάντως κανένας από τους αξιωματικούς που κλήθηκαν στη σκηνή δεν έφερε κάμερα στο σώμα του κατά τη στιγμή του πυροβολισμού του 13χρονου.

Ο 19χρονος ύποπτος που συνελήφθη παραδέχτηκε εξάλλου ότι προηγουμένως είχαν κάνει ληστεία με τον 13χρονο, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πίστευε ότι οι αστυνομικοί θα τους πυροβολήσουν. Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν χρησιμοποίησαν λέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 13χρονο φίλο του και επέλεξαν να τον πυροβολήσουν 4-5 φορές.

Από την άλλη ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών υπερασπίστηκε τον τρόπο αντίδρασης των συναδέλφων του, αφού όπως εξήγησε οι αστυνομικοί δεν έχουν την πολυτέλεια να γνωρίζουν πότε ένα όπλο που τους απειλεί είναι αληθινό ή ψέυτικο.

Ο Δήμαρχος του Κολόμπους πάντως διέταξε έρευνα για το συμβάν υποσχόμενος ότι αυτή θα είναι ανοικτή και διαφανής. Δήλωσε επίσης ότι ο καθένας θα πρέπει να νιώθει μετά από αυτό "σοκαρισμένος και θυμωμένος». "Ένας 13χρονος είναι νεκρός στην πόλη του Κολόμπους, λόγω της εμμονής μας με τα όπλα και τη βία”, είπε.
 
Sputnik

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών - Εκτόξευσε 140 ρουκέτες
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ