Πρωτοβουλία για να υπάρχει περούκα για κάθε ασθενή που την έχει ανάγκη

Ολοένα και περισσότερα παιδιά γεμάτα ευαισθησία, θέλοντας να δείξουν τη συμπαράστασή τους σε συνανθρώπους μας με καρκίνο, δωρίζουν τα μαλλιά τους, μέσα από διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό να γίνουν περούκες. Το θέμα, σχολίασε μέσα από τον προσωπικό της διαδικτυακό λογαριασμό η βουλευτής, παιδοψυχολόγος και μέλος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Κυριακίδου με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από δημοτικό σχολείο, που τη ρωτούσαν με ποιον μπορούν να επικοινωνήσουν για να κόψουν τις κοτσίδες τους τα κορίτσια, μικρής ηλικίας, για να φτιάξουν περούκες για παιδιά με καρκίνο. 

Η κυρία Κυριακίδου, τόνισε μεν ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η στήριξη των παιδιών, επισήμανε όμως πως όταν πρόκειται για εφήβους που κόβουν τα μαλλιά τους είναι εντελώς διαφορετικό αφού είναι άλλη η συναισθηματική ωριμότητα και κατανόηση.  Όπως εξήγησε, στα μικρά παιδιά, είναι οι ενήλικες που παίρνουν την απόφαση για αυτά , που ίσως μερικά να αισθάνονται σχεδόν ενοχικά απέναντι στην ταλαιπωρία άλλων παιδιών, αν συμπεριφερθούν εγωιστικά και δεν κόψουν τις κοτσίδες τους. 

"Η εικόνα του εαυτού τους είναι σημαντική και πρέπει αυτές οι δράσεις να γίνονται από παιδιά που βρίσκονται σε μια ηλικία που λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις μέσα από συναισθηματική ωριμότητα.
Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι διαφορετικοί τρόποι, τα μικρά παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να μάθουν να συμπαραστέκονται, να γίνουν εθελοντές", τόνισε η κυρία Κυριακίδου.

Όπως η ίδια είπε, μετά την ερώτηση που της έγινε από το σχολείο, επικοινώνησε με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα όπου την ενημέρωσαν ότι τα μαλλιά αυτά στέλνονται στην Αμερική και γίνονται περούκες για παιδία από το Wigs fo Kids, που είναι μια μεγάλη προσφορά.

"Στη Κύπρο αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια πρωτοβουλία για να φροντίσουμε να υπάρχει περούκα για κάθε άτομο που το έχει ανάγκη.  Γιατί η εικόνα του εαυτού μας, είναι εξαιρετικής σημασίας για τον καθένα και την κάθε μια μας, και για τα παιδιά μας" καταλήγει η κυρία Κυριακίδου.

 

 

 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος