Στήριξη στους ποιμνιοτρόφους ζητά η Θεοχάρους

Την ανάγκη όπως η Κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο των ποιμνιοτρόφων με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις υπέδειξε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντηση με τους εκπρόσωπος της οργάνωσης.
 
Στις δηλώσεις της, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε στη διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) που εκκρεμεί, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατοχυρωθεί συμμετοχή στην παρασκευή του χαλουμιού αιγοπρόβιου γάλακτος σε ποσοστό που ξεπερνά το 20% και σταδιακά να ανέβει στο 50% και πλέον για να έχει την πραγματική εικόνα του ΠΟΠ.
«Οι ποιμνιοτρόφοι έχουν 400.000 αιγοπρόβατα στην Κύπρο και είναι ένα πολύ σημαντικό ζωικό κεφάλαιο και θα πρέπει να τύχει της πλήρους υποστήριξης», είπε, ζητώντας τη λήψη στοχευμένων μέτρων.
Σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές χαλουμιού είναι πρώτες στα εξαγωγικά προϊόντα, η κ. Θεοχάρους είπε ότι το αίτημα των αιγοπροβατοτρόφων για τον ποιοτικό έλεγχο και του παραγόμενου χαλουμιού και αυτού που εξάγεται και πρέπει πάραυτα η Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενέργειας ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα είναι κατοχυρωμένη για να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις.
Αναμένουμε άδεια από Τμήμα Αρχαιοτήτων για το Παγκύπριο Γυμνάσιο
Η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε ακόμη το θέμα των αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, σημειώνοντας ότι εξακολουθούμε να αναμένουμε την έγκριση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για να επισκεφθούμε με τους λειτουργούς τους χώρους όπου υπάρχουν αρχαία ευρήματα στο υπέδαφος του Παγκυπρίου Γυμνασίου.
Υπενθυμίζοντας ότι ο αρμόδιος Υπουργός είχε εκφράσει ικανοποίηση για την πορεία των έργων, η κ. Θεοχάρους είπε πως εμείς εκφράζουμε την αγωνία μας και την ανησυχία μας γιατί πραγματικά υπάρχει πλήρη συσκότιση όσον αφορά αυτό το ζήτημα.
«Και θα θέλαμε όσο το δυνατό το συντομότερο να επισκεφθούμε με εμπειρογνώμονες το χώρο για να καθησυχάσουμε όλους όσοι ανησυχούν ή για να προλάβουμε τα χειρότερα, γιατί είναι πάρα πολλοί πολίτες που θέλουν να διασφαλιστούν και η μορφή και η φυσιογνωμία του ιστορικότερου γυμνασίου του Ελληνισμού αλλά και τα αρχαία ευρήματα που ανευρίσκονται καθημερινά», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος