Η παρέμβαση του ΠτΔ στη Σύνοδο της Μπρατισλάβας: H EE να πλησιάσει τους πολιτες

Στην ανάγκη η Ευρώπη να έρθει πιο κοντά στους πολίτες της αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβαση του κατά τις εργασίες της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στη Σλοβακία, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο Κάστρο της Μπρατισλάβα, όπου διεξάγεται η Άτυπη Συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι η σημερινή είναι "μια σημαντικότατη και ιστορική Σύνοδος της ΕΕ, αφού με αφορμή το πρόσφατο αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα ξεκινά σήμερα μια συζήτηση, ειλικρινής και ανοικτή, ανάμεσα στους 27 αρχηγούς κρατών μελών της ΕΕ για το Μέλλον της Ευρώπης".

Πρόκειται, σημείωσε, “για την απαρχή μιας συζήτησης που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017 στη Ρώμη, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης", προσθέτοντας ότι "είναι σημαντικό μέσα από αυτό το διάλογο να καθοριστούν πολύ συγκεκριμένα βήματα τα οποία θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των πολιτών της Ευρώπης".

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρέμβασή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την ανάγκη, στο να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, "στο να δούμε πώς αντιμετωπίζονται πολύ συγκεκριμένα, και όχι μέσα από γενικότερες διακηρύξεις, προβλήματα που αφορούν την Ασφάλεια της Ευρώπης, προβλήματα που αφορούν την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, προβλήματα με τη Μετανάστευση".

Άρα, “θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την απαρχή αυτής της συζήτησης και ευελπιστούμε και θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση έτσι ώστε να ληφθούν, επαναλαμβάνω, πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που θα αγγίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες", κατέληξε ο Ν. Χριστοδουλίδης.  

Ενημέρωσε για το κυπριακό

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για την κατάσταση πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό,  τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συμμετέχουν στην Άτυπη Σύνοδο για το Μέλλον της Ευρώπης, στη Σλοβακία,

Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε τον Τύπο στην Μπρατισλάβα ότι "κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από προτροπή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Ντόναλντ Τουσκ, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την κατάσταση πραγμάτων στο τραπέζι των συνομιλιών, για τα θέματα, για οποία έχουν επιτευχθεί είτε συναντιλήψες είτε συγκλίσεις, για τα θέματα όπου παρουσιάζονται διαφωνίες, για τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ζητώντας την ίδια στιγμή την ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν τόσο τα κράτη μέλη όσο και η ΕΕ σε αυτή την προσπάθεια για τερματισμό της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας".
  

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»