Παζάρια και αλχημείες για τους κατεχόμενους Δήμους

  Παζάρια και αλχημείες για τους κατεχόμενους Δήμους ενόψει δημοτικών εκλογών έλαβαν χωρά κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή ανάμεσα στους ηγέτες των κομμάτων.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, διενεργήθηκε με στόχο τη διερεύνηση του εδάφους εξεύρεσης συναινετικών λύσεων ανάμεσα στα κόμματα, ώστε να μην υπάρξουν εκλογές στους κατεχόμενους Δήμους. Όπως πληροφορούμαστε, αντηλλάγησαν απόψεις τύπου πάρε-δώσε ανάμεσα στις ηγεσίες κάποιων κομμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οποιαδήποτε κατάληξη. Στο τραπέζι, τέθηκε επίσης η ιδέα αναβολής των δημοτικών εκλογών για τους κατεχόμενους δήμους και η παράταση της θητείας των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για ακόμη δυόμιση χρόνια, χωρίς όμως και επ’ αυτής της πρότασης να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Όπως ανέφερε μέλος κόμματος, που συμμετείχε στη συνάντηση, η συζήτηση περιορίστηκε σε γενικότητες.
Στο μεταξύ, πρόταση νόμου κατέθεσε ο πρόεδρος και βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας για την καθιέρωση της οριζόντιας ψηφοφορίας για εκλογή 15 Βουλευτών Επικρατείας από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η ψηφοφορία θα γίνεται με χωριστό ψηφοδέλτιο και για τους σκοπούς της εκλογής η Κύπρος θα θεωρείται ενιαία εκλογική περιφέρεια. Προστίθεται ότι με την πρόταση νόμου οι επιλογές του πολίτη διευρύνονται, εφόσον θα δικαιούται να επιλέξει υποψηφίους από περισσότερους τους ενός κομματικού συνδυασμού, ή συνασπισμού συνεργαζομένων κομμάτων, ή συνασπισμούς ανεξαρτήτων ή περισσότερους από ένα ανεξάρτητους υποψηφίους.
 

Δειτε Επισης

Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»