Παζάρια και αλχημείες για τους κατεχόμενους Δήμους

  Παζάρια και αλχημείες για τους κατεχόμενους Δήμους ενόψει δημοτικών εκλογών έλαβαν χωρά κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή ανάμεσα στους ηγέτες των κομμάτων.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, διενεργήθηκε με στόχο τη διερεύνηση του εδάφους εξεύρεσης συναινετικών λύσεων ανάμεσα στα κόμματα, ώστε να μην υπάρξουν εκλογές στους κατεχόμενους Δήμους. Όπως πληροφορούμαστε, αντηλλάγησαν απόψεις τύπου πάρε-δώσε ανάμεσα στις ηγεσίες κάποιων κομμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οποιαδήποτε κατάληξη. Στο τραπέζι, τέθηκε επίσης η ιδέα αναβολής των δημοτικών εκλογών για τους κατεχόμενους δήμους και η παράταση της θητείας των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για ακόμη δυόμιση χρόνια, χωρίς όμως και επ’ αυτής της πρότασης να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις. Όπως ανέφερε μέλος κόμματος, που συμμετείχε στη συνάντηση, η συζήτηση περιορίστηκε σε γενικότητες.
Στο μεταξύ, πρόταση νόμου κατέθεσε ο πρόεδρος και βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας για την καθιέρωση της οριζόντιας ψηφοφορίας για εκλογή 15 Βουλευτών Επικρατείας από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η ψηφοφορία θα γίνεται με χωριστό ψηφοδέλτιο και για τους σκοπούς της εκλογής η Κύπρος θα θεωρείται ενιαία εκλογική περιφέρεια. Προστίθεται ότι με την πρόταση νόμου οι επιλογές του πολίτη διευρύνονται, εφόσον θα δικαιούται να επιλέξει υποψηφίους από περισσότερους τους ενός κομματικού συνδυασμού, ή συνασπισμού συνεργαζομένων κομμάτων, ή συνασπισμούς ανεξαρτήτων ή περισσότερους από ένα ανεξάρτητους υποψηφίους.
 

Δειτε Επισης

Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Ο Όζτσιναρ συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΣτΕ μεταδίδουν τα κατεχόμενα
Α. Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ συνεχίζει ως πυλώνας σταθερότητας 49 χρόνια μετά την ίδρυση του
Θέματα διμερούς συνεργασίας και επικείμενης πολυμερούς για Κυπριακό συζήτησαν ΠτΔ και Λάμι
Εθνικός στόχος το Σένγκεν, όχι «σκληρό σύνορο» η Πράσινη Γραμμή-Τα οφέλη για τους πολίτες και την οικονομία
Ραουνά: Στην κυπριακή Προεδρία θα αναδειχθεί τι σημαίνει κράτος υπό κατοχή
Λάμι: Το ΗΒ υποστηρίζει σταθερά την διαδικασία λύσης υπό τον ΟΗΕ
Ζητήματα που απασχολούν τους παθόντες και ανάπηρους πολέμου συζήτησε με την οργάνωσή τους ο Πρόεδρος