Το παλεύουν ν’ αναβιώσουν την «τριμερή» στους Δήμους της Λεμεσού

 Κορυφώνονται οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στους Δήμους της Λεμεσού ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Δεκέμβρη. 
*Στον κεντρικό Δήμο της Λεμεσού παρατηρείται συμφόρηση, αφού μόνο εκ μέρους του ΔΗΣΥ(σ.σ. φιλοδοξούν να έχουν τη στήριξη του κόμματος) διεκδικούν το χρίσμα επτά υποψήφιοι. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαΐδη, τους τέως βουλευτές του ΔΗΣΥ Ανδρέα Μιχαηλίδη και Ανδρέα Θεμιστοκλέους, το νυν αντιδήμαρχο Σάββα Στούππα, το ανεξάρτητο υποψήφιο Ρόδο Ηροδότου, καθώς και οι Φειδίας Νικολάου και Τώνης Αντωνίου. Από πλευράς ΑΚΕΛ, σήμερα Πέμπτη θα γνωστοποιήσει την απόφασή του αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου, ενώ το κόμμα του φαίνεται να εξετάζει και τις υποψηφιότητες των νυν βουλευτών Αντρέα Καυκαλιά και Κώστα Κώστα. Ακούστηκε ακόμη το όνομα του πρώην Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Γιάννου Βαλανίδη για την υποψηφιότητα δημάρχου στη Λεμεσό. Από το Δημοκρατικό Κόμμα, «παίζουν» οι υποψηφιότητες της Εύης Τσολάκη και Γιάννη Αρμεύτη. 
*Στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς ενδιαφέρονται ο νυν δήμαρχος Δώρος Αντωνίου, ο πρώην Στέλιος Μαρκίδης και ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης. Ο Δήμος παραδοσιακά και εφόσον υπάρξει συμφωνία κομμάτων διεκδικείται από το ΔΗΚΟ, κάτι που καταδεικνύεται και από την προέλευση των διεκδικητών της Δημαρχίας. Σε περίπτωση που ναυαγήσει η συνεργασία, το ΑΚΕΛ θα εμφανιστεί έτοιμο να διεκδικήσει την Δημαρχία με τον πρώην αντιδήμαρχο Παντελή Γεωργίου.  
*Στον Δήμο Αγ. Αθανασίου, όπου ο νυν Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής δεν θα επαναδιεδικήσει, ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Διογένους, Γιαννάκη Ιωάννου, Γιώργου Σπανού και Μαρίνου Κυριάκου.
*Στα Κάτω Πολεμίδια παρουσιάζονται ως διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, οι Ανδρέας Γεωργίου, Χρήστος Νεοκλέους και Άνδρος Θεοδώρου. Επικρατέστερος να κατέλθει ως υποψήφιος μιας τριμερούς συνεργασίας ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, φέρεται ο σημερινός αντιδήμαρχος και σύμβουλος της ΕΔΕΚ, Νίκος Αναστασίου.  
*Στην Γερμασόγεια σίγουρος ότι θα επανεδιεκδικήσει  τη δημαρχία είναι ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Γαβριηλίδης, αλλά κι οι Μάριος Οράτης, Ανδρέας Ηρακλέους και Δώρος Θεοδώρου. Από πλευράς ΑΚΕΛ αναμένεται να προωθηθούν οι υποψηφιότητες, είτε του πρώην δημάρχου Πανίκου Λουρουτζιάτη είτε του υποψηφίου που διεκδίκησε το δημαρχιακό πόστο και την προηγούμενη πενταετία Κυριάκου Ξυδιά. Από το ΔΗΚΟ αναμένεται να προωθηθεί η υποψηφιότητα του νυν δημοτικού συμβούλου, Παύλου Παύλου.
*Στον Δήμο του Ύψωνα τη δημαρχία θα διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Άριστος Αριστείδου Παλούζας και ο Πάμπος Ορφανός. Από το ΔΗΚΟ προωθείται  η υποψηφιότητα του Σωτήρη Στυλιανού.   
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στους περιφερειακούς Δήμους της Λεμεσού, υποψήφιοι προερχόμενοι από  ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ αναμένεται να αποσυρθούν εφόσον καρποφορήσει η «τριμερής», ώστε να τηρηθεί κοινή γραμμή και να προωθηθεί εκείνος που θα συμφωνηθεί από τα συνεργαζόμενα κόμματα.

Δειτε Επισης

Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»