Οι τρεις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ

Η εύρυθμη λειτουργία της ΑΗΚ, η μεγιστοποίηση της αξίας της και η ολοκλήρωση του λογιστικού και λειτουργικού διαχωρισμού του οργανισμού αποτελούν τις προτεραιότητες του νέου ΔΣ της ΑΗΚ, στις οποίες αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ Ανδρέας Μαραγκός ύστερα από συνάντησή του με την ηγεσία της ΠΕΟ.
 
Εκφράζοντας την προσήλωση του νέου ΔΣ στην ολοκλήρωση του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού, είπε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να δουλέψει κάτι τέτοιο και δεν είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του ΔΣ οποιαδήποτε συζήτηση που έχει να κάνει με τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.
 
Όπως είπε ο κ. Μαραγκός οι τρεις προτεραιότητες που τέθηκαν είναι η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, να συνεχίσει δηλαδή η ΑΗΚ την πορεία που έχει χαράξει και να λειτουργεί πάντα χωρίς προβλήματα, η αύξηση της αξίας του οργανισμού, έτσι ώστε να αυξηθεί και η αξία του όλου οικοδομήματος προς όφελος του Κύπριου πολίτη και η ολοκλήρωση του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού της ΑΗΚ.
 
Ο λογιστικός και λειτουργικός διαχωρισμός, πρόσθεσε είναι κάτι κάτι στο οποίο έχουν συναινέσει όλοι εργαζόμενοι, διεύθυνση και διοίκηση, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί, να παίρνει την πορεία του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του παρόντος ΔΣ θα ολοκληρωθεί και θα δουλέψει.
 
Άμεση πλήρωση διευθυντικών θέσεων
 
Ο κ. Μαραγκός είπε επίσης ότι έχουν θέσει ως στόχο την άμεση πλήρωση διευθυντικών θέσεων, ότι ήδη ξεκίνησε αυτή η διαδικασία στις διάφορες επιτροπές και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί. Πρόκειται για 13 θέσεις από τις οποίες δύο έχουν πληρωθεί.
 
Όσον αφορά την πλήρωση άλλων οργανικών θέσεων στο μέλλον ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Αντώνης Πατσαλής, ανέφερε ότι το ΔΣ αποφάσισε να αρχίσει τον διάλογο με τις συντεχνίες στα πλαίσια των κοινών συνεννοήσεων για αναθεώρηση της οργανικής δομής με στόχο να αγγίξει την παραγωγική αιχμή της οργανικής διάρθρωσης της ΑΗΚ στο επίπεδο των τεχνιτών, των εργατών βοηθών τεχνιτών δικτύων, του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού κ.ο.κ. Αυτός ο διάλογος, είπε, έχει αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου με πρόθεση να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, εξειδικευμένος κατ` οικονομίαν για να αρχίσει η ανανέωση του προσωπικού από τα χαμηλόβαθμα σκαλοπάτια της οργανικής διάρθρωσης του οργανισμού.
 
Ανέφερε ακόμα ότι ενώπιον του Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται η αποδέσμευση της θέσης του Εκτελεστικού Διευθυντή Οικονομικών και του Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού. Πρόσθεσε ότι η Αρχή συνεχίζει και ζητά και θεωρεί απαραίτητο στα πλαίσια του λειτουργικού διαχωρισμού να προωθηθεί η διαδικασία έγκρισης του Σχεδίου Υπηρεσίας για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ.
 
Ικανοποίηση ΠΕΟ
 
Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση στην οποία ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης μπαίνει η ολοκλήρωση του λειτουργικού διαχωρισμού, η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και η αύξηση της αξίας του, στόχοι τους οποίους και οι ίδιοι ενστερνίζονται. Πρόσθεσε ότι όπως αντιλήφθηκε, θέμα ιδιωτικοποίησης ή αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν υπάρχει στην ατζέντα του νέου ΔΣ.
 
Η ΠΕΟ, δήλωσε, είναι στο πλευρό του οργανισμού για να τον στηρίξει αφού όπως είπε η ΑΗΚ επιτελεί ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία που αφορά την ποιότητα ζωής του κάθε πολίτη.
 
Είπε επίσης ότι έθεσαν στο ΔΣ την πάγια θέση τους ότι πρέπει να ακολουθείται με προσήλωση μια αξιοκρατική προσέγγιση των εργαζομένων και οι οποιεσδήποτε προαγωγές και διορισμοί να γίνονται πάντα με βάση τα προσόντα και την αξία και όχι με βάση την πολιτική ή την συνδικαλιστική τους προέλευση.
 
«Για μας η αξία ενός οργανισμού κοινής ωφέλειας είναι να προσθέτει στη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στην παραγωγική δυνατότητα της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ΑΗΚ μπορεί να ανεβάσει και να αυξήσει την αξία της αν μείνει προσηλωμένη στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και λειτουργήσει με προτεραιότητα τη δημόσια ωφέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
  

Δειτε Επισης

Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος