Φιλανθρωπικές οργανώσεις μαϊμού μαζεύουν χρήματα για τους σεισμόπληκτους στην Ιταλία

Απατεώνες προσπαθούν να συγκεντρώσουν δωρεές μέσω ψεύτικων φιλανθρωπικών οργανώσεων  στην Ιταλία

Η ιταλική αστυνομία συνέστησε την προσοχή σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα για τους πληγέντες του θανατηφόρου σεισμού του περασμένο μήνα, καθώς απατεώνες, εκμεταλλευόμενοι το ξέσπασμα συμπόνιας και το διεθνές κύμα αλληλεγγύης, προσπαθούν να συγκεντρώσουν δωρεές μέσω ψεύτικων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες έμειναν άστεγοι από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 24 Αυγούστου.

Όμως, κατά τα φαινόμενα, δεν είναι όλες οι προσπάθειες ένδειξης φιλευσπλαχνίας αυθεντικές, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, που τόνισαν ότι οι ερευνητές εντόπισαν μια ιστοσελίδα που στήθηκε από μια υποτιθέμενη φιλανθρωπική οργάνωση να πουλά μπλουζάκια με εικόνες από το ισοπεδωμένο κέντρο της πόλης Αματρίτσε, μια από τις πληγείσες περιοχές του σεισμού.

Μια διαδικτυακή διαφήμιση τόνιζε πως τα κέρδη των πωλήσεων από τις μπλούζες θα δινόντουσαν στην πόλη, αλλά αξιωματούχοι του τοπικού δημοτικού συμβουλίου δεν άκουσαν ποτέ για την πρωτοβουλία αυτή, ανέφεραν οι αρχές.

"Καλούμε τους πολίτες να εξακριβώνουν ποιοι είναι οι διοργανωτές (μιας εκστρατείας) πριν δωρίσουν χρήματα μέσω διαδικτύου", υπογραμμίζει σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας.   Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις μέχρι στιγμής, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό παρόμοιων περιστατικών απάτης.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας έχει ανακοινώσει πως έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικές δωρεές για την βοήθεια των πληγέντων.

Πηγή: lifo.gr
  

Δειτε Επισης

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα
Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλί Χαμενεΐ μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους