Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το δεύτερο ερευνητικό διαστημόπλοιο της Κίνας (video)

Με επιτυχία στέφθηκε την Πέμπτη η εκτόξευση του δεύτερου κινεζικού ερευνητικού διαστημοπλοίου Τιανγκόνγκ-2, στόχος του οποίου είναι να ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή, εντός των επόμενων έξι ετών, ενός κατοικήσιμου διαστημικού σταθμού.

Όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, ο πύραυλος Long March-2F T2, που μεταφέρει το "διαστημικό εργαστήριο", απογειώθηκε επιτυχώς γύρω στις 17.04 (ώρα Ελλάδας) από τη βάση του Τζιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι.

Στις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV διακρίνονται οι μηχανές του πυραύλου να ανάβουν και να υψώνεται αργά προς τον ουρανό, αφήνοντας πίσω του ένα "καφέ νέφος καπνού".

Ο Τιανγκόνγκ-2 (που σημαίνει "Ουράνιο Σκάφος") ζυγίζει 8,6 τόνους και θα τεθεί αρχικά σε τροχιά σε ύψος 380 χιλιομέτρων από τη Γη, για να φτάσει κατόπιν στα 393 χιλιόμετρα. Στην τροχιά αυτή το διαστημόπλοιο Shenzhou-11 θα μπορεί να μεταφέρει δύο αστροναύτες στο ερευνητικό σκάφος.

Οι δύο αστροναύτες θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στον σταθμό αυτό για 30 ημέρες το πολύ, προκειμένου να κάνουν πειράματα φυσικής, βιολογίας, ιατρικής ή να μελετήσουν τις ηλιακές καταιγίδες.
Το επόμενο βήμα είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο του 2017, όταν θα σταλεί στον Τιανγκόνγκ-2 ένα μεταφορικό διαστημόπλοιο για να τον εφοδιάσει με καύσιμα και άλλα υλικά.

Ο Τιανγκόνγκ-1, το πρώτο ερευνητικό σκάφος της Κίνας, πρόκειται να πέσει στη Γη το 2018, αφού θα έχει κλείσει έξι χρόνια στο διάστημα.
  

Δειτε Επισης

Παράνομοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κρυμμένοι σε… σκάφη πολυτελείας
Θαμμένα στα ερείπια τα δύο από τα εννέα παιδιά της παιδιάτρου που σκοτώθηκαν στη Γάζα (pics)
Μάχη σώμα με σώμα στη Βαρσοβία-Συγκεντρώσεις πριν τον εκλογικό γύρο που κρίνει την Πολωνία
Δεκάδες νεκροί στην Ουκρανία μετά το κύμα ρωσικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα
«Η κόρη μου μπήκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και κατέληξε να ακρωτηριαστεί και στα τέσσερα άκρα»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο
Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Σύροι διώκονταν επί καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ
Η Ρωσία έριξε βαλλιστικούς πυραύλους στο λιμάνι της Οδησσού-Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
«Θα παίξουμε με τον δικό μου τρόπο»-Πού ποντάρει ο Τραμπ με τους δασμούς 50% στην ΕΕ
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη-10 διαγνώστηκαν με καρκίνο