Ενημερώνουν τον λαό για τις εντατικές διαπραγματεύσεις οι δύο ηγέτες

  Στην έκδοση του πολυαναμενόμενου κοινού δελτίου Τύπου, όπου θα καταγράφεται η πρόοδος που επιτελέστηκε μέχρι στιγμής στις εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, προχωρούν σήμερα Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.
Το τελικό κείμενο του δελτίου Τύπου πρόκειται να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί οι δύο ηγέτες, ενώ κάποια από τα προσχέδια του κειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), έχουν ήδη συζητηθεί.   Στη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται να γίνει αναφορά και στη συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στις 26 του μήνα στη Νέα Υόρκη, χωρίς να αποκλείεται συζήτηση και της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης της Νέας Υόρκης.

Η σημερινή συνάντηση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις 14:00 μετά το μεσημέρι, και το δελτίο Τύπου θ’ αναγνώσει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στην παρουσία των δύο ηγετών. Στη συνέχεια, αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
 
Χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως η σημερινή συνάντηση θα καθορίσει το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι δεν είναι το τέλος του δρόμου. Και αυτό, όπως σημείωσε, αφού υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις, υπάρχουν όμως σημαντικές συγκλίσεις και συναντιλήψεις και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως σήμερα δεν πρόκειται να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, αλλά απλώς ένα δελτίο Τύπου που θα καταγράφει συνοπτικά τα αποτελέσματα των συναντήσεων. «Είναι ένα δελτίο Τύπου και παρόμοια έχουν εκδοθεί και στο παρελθόν μετά από συνεχόμενες συναντήσεις των δύο ηγετών», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι «θα αποτυπώνει το τι συζητήθηκε σε αυτές τις συναντήσεις και πώς βλέπουν οι δύο ηγέτες να προχωρεί η διαδικασία».
 
Επισήμανε επίσης ότι στο δελτίο Τύπου δεν θα γίνει συγκεκριμένη αναφορά επί των αποτελεσμάτων των διαπραγματεύσεων επί των συγκεκριμένων κεφαλαίων, αλλά θα είναι ένα γενικό δελτίο Τύπου.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατέστησε σαφές πως η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών δεν θα αφορά αποκλειστικά την έκδοση του δελτίου Τύπου, καθότι αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει πολύ λίγο χρόνο. «Αύριο(σ.σ. σήμερα) συνεχίζεται αυτή η εντατικοποιημένη φάση με συζήτηση θεμάτων όπου υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ερωτηθείς για τη θεματολογία της σημερινής συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι άπτεται και των έξι κεφαλαίων, όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Υπενθυμίζεται πως για το απόγευμα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε σύγκλυση του Εθνικού Συμβουλίου.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις με ΗΑΕ για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο στο GSI εξήγγειλε ο ΠτΔ
Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»