Ξανά στο εδώλιο ο Κυριάκος Συλούρης – Αντίστροφη μέτρηση για την ποινή του

Από τις Κεντρικές φυλακές στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί στις 10 το πρωί ο γιος του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, Κυριάκος Συλλούρης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο του άτυχου Πέτρου Καραπατέα, 26 ετών, ο οποίος «έσβησε» στην άσφαλτο έπειτα από θανατηφόρο δυστύχημα το οποίο προκάλεσε ο κατηγορούμενος στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Την περασμένη Δευτέρα και μετά από 3 χρόνια δίκη, ο 21χρονος Κυριάκος Συλλούρης, 18 ετών τότε, κρίθηκε ένοχος για θάνατο εξ αμελείας, με το δικαστήριο να απορρίπτει την μαρτυρία του ότι υπήρχε μειωμένη ορατότητα λόγω σταθμευμένων οχημάτων στην Λεωφόρο όπου έγινε το μοιραίο και για αυτό επιχείρησε να εισέλθει στην απέναντι πάροδο με διαγώνιο τρόπο. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν αποδεκτοί αφού οι μάρτυρες και οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας απέδειξαν το αντίθετο.  

Το δικαστήριο είχε διατάξει την κράτηση του νεαρού στις Κεντρικές φυλακές μέχρι την επιβολή της ποινής ενώ σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης του θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής του.
Ακολούθως το δικαστήριο είτε θα διακόψει για να ανακοινώσει αργότερα την ποινή που θα του επιβληθεί ή θα ορίσει νέα ημερομηνία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αδίκημα προνοεί φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια ενώ συμπεριλαμβάνεται και η ποινή με αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία στην αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν και ο Δημήτρης Συλλούρης ενώ μετά την απόφαση οι συγγενείς του άτυχου Πέτρου ξέσπασαν σε κλάματα, με την μητέρα του αδικοχαμένου να φωνάζει «ο Πέτρος δεν ξαναγυρίζει πίσω».

Όπως είχε αναφέρει ο αδελφός του θύματος στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, «η οικογένεια του δεν θα δεχτεί  οποιανδήποτε ποινή που ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται εκτός φυλακών. Αν επιβληθεί ποινή με αναστολή, θα προσφύγουμε στο Ανώτατο και θα ασκήσουμε έφεση."  

 

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού