Τρία εκατομμύρια οικονομική βοήθεια σε 32 συγγενείς των θυμάτων της Ήλιος

Την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας ύψους €3 περίπου εκατομμυρίων σε 32 συνολικά συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος», εννέα εκ των οποίων είναι ανήλικοι, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ανθρωπιστικών Ζητημάτων και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει αριθμός συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005, από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας “Helios Airways Ltd”, οι οποίοι έχουν υποστεί οικονομικές απώλειες μετά την απόφαση του Eurogroup το Μάρτιο του 2013.
 
Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί σε 5 ισόποσες ετήσιες δόσεις αρχόμενες από το 2016, με εξαίρεση ποσών κάτω των 25.000 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται σε μία εφάπαξ δόση εντός του 2016 και ποσών από 25.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις το 2016 και 2017.
 
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου να επικοινωνήσει με τους δικαιούχους για να τους ενημερώσει σε σχέση με τη διαδικασία καταβολής των υπό αναφορά ποσών.

Δειτε Επισης

Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών