Υπεράσπιση του Κ. Συλλούρη: «Θα έχει βάρος την απώλεια ενός ανθρώπου μια ζωή»

Με την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κυριάκου Συλλούρη γιού του Προέδρου της βουλής συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο έκρινε ένοχο τον 21χρονο για το θάνατο του 26χρονου Πέτρου Καραπατέα που έσβησε στην άσφαλτο στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κυριάκου Συλλούρη υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος δεν επέδειξε σε καμία περίπτωση εγωιστική συμπεριφορά αφού σταμάτησε στην οδό Καλλιόπης και κινήθηκε με μηδενική ταχύτητα από μηδέν μέχρι 25 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο κατηγορούμενος παρόλο που επέστρεφε από club είχε μηδενική ένδειξη αλκοόλ σε αντίθεση με το θύμα που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα, ενώ τόνισε πως εναντίον του δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν καταδίκες.

Συνεχίζοντας την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε πως ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τη σκηνή, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα μετακινώντας την μοτοσικλέτα που τον είχε καταπλακώσει, ενώ δεν προσπάθησε να αποφύγει ούτε τον έλεγχο, ούτε τη σύλληψη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε πως ο νεαρός  έδωσε αμέσως πλήρη κατάθεση χωρίς να ζητήσει δικηγόρο ή να προβάλει άλλους λόγους ενώ θα μπορούσε, ενώ έδειξε άτομο συνειδητοποιημένο με την συμπεριφορά και τις ενέργειες του.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση του πως είχε μειωμένη ορατότητα λόγω των σταθμευμένων οχημάτων ενώ ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε έκθεση ψυχιάτρου που αποδεικνύει πως πάσχει από κατάθλιψη και ότι τα βιώματα αυτά έχουν σημαδέψει τη ζωή του και έχει βασανιστικές σκέψεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης απευθυνόμενος στο Δικαστήριο ανέφερε πως «μπροστά σας δεν έχετε ένα αναίσθητο άτομα. Έχετε ένα άτομο που θα βιώνει σε όλη του τη ζωή και θα έχει βάρος για την απώλεια ενός ανθρώπου».

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και το Δικαστήριο όρισε της 22α Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για επιβολή της ποινής. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Δειτε Επισης

Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Ζητά παρέμβαση Προέδρου για ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου το ΕΒΕΑ
Ετοιμάζει Νομοσχέδιο για συνταγογραφήσεις το Υπ. Υγείας-Προχωρά με έφεση της απόφασης του Δικαστηρίου ο ΟΑΥ
Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Καλεί το Μεξικό να εντείνει τις προσπάθειες για ανακοπή της διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ ο Ρούμπιο
Η Βρετανία αυξάνει τις πιστώσεις για εξαγωγές όπλων
BINTEO: Φωτιά σε Boeing της American Airlines μετά την προσγείωσή του στο Ντένβερ