Αναστασιάδης: Κανένας ρόλος επιδιαιτησίας στον Γενικό Γραμματέα

Αν δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, δεν πρόκειται να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την τελευταία πριν τη συνάντησή τους στις 25 Σεπτεμβρίου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.
 
«Αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, και είναι αρκετά, ούτως ώστε να δικαιολογείται μια σύγκληση μιας πολυμερούς διάσκεψης δεν πρόκειται να επισυμβεί, όποιος και εάν επεμβαίνει, όποιος και εάν θέλει να ασκήσει πιέσεις και μέχρι στιγμής δεν έχω αισθανθεί να υπάρχει μια ανάλογη πρόθεση», είπε.
 
Ερωτηθείς τι να αναμένουμε από τη συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, είπε «να τον ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα πρόοδο για τις εκκρεμούσες διαφορές και για την ενεργότερη εμπλοκή όλων μας σε μια εντατιτικοποιημένη προσπάθεια προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επιτύχουμε τέτοιες συγκλίσεις που να μας οδηγήσουν σε μια αποδεκτή από όλα τα μέρη λύση».
Κληθείς να αναφερθεί στην αναφορά στο δελτίο Τύπου περί ενεργότερης εμπλοκής του Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα αυτό δεν σημαίνει την απόδοση του όποιου επιδιαιτητικού ρόλου στον Γ.Γ. του ΟΗΕ», προσθέτοντας ότι για αυτό και αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι είναι μια διαδικασία η οποία καθοδηγείται από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων».
 
Το δελτίο Τύπου, είπε, απεικονίζει τις πραγματικότητες. «Απεικονίζει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα όπως και επίσης υπάρχουν διαφορές εξίσου σημαντικές σε άλλα θέματα. Δεν θελήσαμε με κανένα τρόπο να παραπλανήσουμε τον οποιονδήποτε. Απεικονίζει αυτά που καταγράφονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι με την επάνοδό του από τη Νέα Υόρκη θα ενημερώσει μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης τον κυπριακό λαό.
  
«Mε την επάνοδό μου από τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα ενημερώσω μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης τον κυπριακό λαό», ανέφερε εξάλλου μέσω twitter πριν από λίγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
 

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»