Πάει τελικά το απόγευμα στο Εθνικό Συμβούλιο η ΕΔΕΚ

  Κανονικά θα συμμετέχει η ΕΔΕΚ στην αποψινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις που άφηνε να αιωρούνται από χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος. 
 
Σήμερα το πρωί συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή ή όχι της ΕΔΕΚ, έπειτα και από τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Προεδρικό. Δηλαδή, την αποχώρηση του Μαρίνου Σιζόπουλου από τη σύσκεψη που πραγματοποιείτο για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, επικαλούμενος απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι του κόμματός του και των θέσεων του στο Κυπριακό. Ωστόσο, στην Πολιτική Γραμματεία καταγράφηκε διάσταση απόψεων, με αποτέλεσμα να συγκληθεί για λήψη της όποιας απόφασης το Πολιτικό Γραφείο. Αποφασίστηκε συναφώς, όπως η ΕΔΕΚ δώσει κανονικά το παρόν της στην αποψινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Δόθηκαν εξηγήσεις
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μετά τη δημόσια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι επιθυμεί την ενότητα και την εποικοδομητική συνδρομή των πολιτικών κομμάτων  για τη διαχείριση του Κυπριακού, καθώς επίσης και ότι το συμβάν που έλαβε χώρα στην χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θεωρείται λήξαν, έλαβε χώρα επαφή της ηγεσίας της ΕΔΕΚ με το Προεδρικό και δόθηκαν εξηγήσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένη τη διαχρονική θέση της ΕΔΕΚ για εποικοδομητική συνδρομή στη διαχείριση του κυπριακού και τη διαπραγματευτική ενίσχυση του εκάστοτε ΠτΔ, την κρίσιμη φάση στην οποία εισήλθε το Κυπριακό, την υπεύθυνη συμπεριφορά των κομμάτων και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενότητας, το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε ομόφωνα ο Πρόεδρος του κόμματος να λάβει μέρος στη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου. Η ΕΔΕΚ θέλει να διαβεβαιώσει του πολίτες ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται με ήθος και υπευθυνότητα τόσο στο κυπριακό όσο και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες για όλα όσα τους αφορούν. Τέλος η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται για την αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια στην αποστολή του».
 
 

Δειτε Επισης

Αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Δευτέρα η συνάντηση με Γκουτέρες
Στο στόχαστρο της Ρωσίας η Κύπρος-Βρίσκεται σε λίστα χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»
Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης τους Κυπριακό η Αννίτα Δημητρίου- «Αδιαπραγμάτευτοι στόχοι η απελευθέρωση και επανένωση»
Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα Δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»